TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

HMD Global lanserar Nokia T20

Tillverkaren lovar en mångsidig produkt med lång batteritid.

Vi får gå tillbaka ända till 2014 och tiden när Nokia-mobiler tillverkades av Microsoft för att hitta den senaste surfplattan som pryddes av Nokia-namnet på baksidan. Då var det Nokia N1, som för bara 2 000 kronor hade (för den tiden) ganska imponerande specifikationer, bland annat en 64-bitars Intel quadcore-processor, 2 GB RAM och en 7,9-tums skärm med en upplösning på hela 2048 x 1536 pixlar.

Om vi ​​spolar fram tiden sju år befinner vi oss i nuet, där HMD Global – företaget som i dag tillverkar Nokia-mobiler – just har lanserat den första surfplattan sedan Nokia N1. Den nya surfplattan har fått namnet Nokia T20 och kostar faktiskt inte särskilt mycket mer än sin föregångare. Specifikationerna har däremot blivit lite bättre.

Nokia T20 double
Den nya Nokia-surfplattan kostar mellan 2 400 och 2 800 kronor. (Foto: HMD Global)

Nokia T20 har Android 11, 4G/LTE, en 10,4-tums skärm med 2K-upplösning, 3 eller 4 GB RAM-minner och 32 eller 64 GB inbyggt lagringsutrymme (som kan byggas ut med microSD-kort upp till 512 GB), en 8 Mp-kamera och 5 en Mp-selfiekamera. Under skalet sitter en octacore Unisoc Tiger T610-processor.

Batteriet är på 8200 mAh och mobilen är IP52-certifierad, vilket innebär att den är damm- och stänkskyddad.

HMD Global garanterar också tre års säkerhetsuppdateringar och två års uppgraderingar av operativsystemet.

Övervaka ditt barn!

Nokia T20 Google Kids Space
Genom Google Kids Space lovar HMD Global att du kan övervaka … förlåt, skydda dina barn. (Foto: HMD Global)

Nokia T20 levereras med Google Kids Space, ett skyddat barnläge där barn kan utforska appar, böcker och videor för att uppmuntras sina nyfikna sinnen, enligt pressmeddelandet.

Google Kids Space fungerar parallellt med ditt barns Google-konto, som föräldrar kan hjälpa till att administrera med Family Link-föräldrakontroll.

Dessutom är Nokia T20 certifierad enligt Googles Android Enterprise Recommended-program (AER), som uppfyller Googles enterprise-krav och därför rekommenderas för företag.

Den nya surfplattan fungerar med HMD Enable Pro, affärslösningen för mobilitetsstyrning (MMS) för företag som är utformad för enkel användning och hantering av implementerade enheter.

 

Nokia T20: Pris och tillgänglighet

Nokia T20 kan förbeställas i Sverige från och med i dag i färgen Ocean Blue. Den finns i följande konfigurationer:

3 GB/ 32 GB, Wi-Fi: 2 400 kr
4 GB/ 64 GB, LTE/WiFi: 2 800 kr

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.