Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 11Delta

Nyhet

Har iPhone 15 Pro Max problem med inbränning?

Ett antal köpare av iPhone 15 Pro Max rapporterar att de drabbats av skärminbränning.

Skrivet av / 2023-10-17 - 12:02
Har iPhone 15 Pro Max problem med inbränning?

En månad efter lanseringen av iPhone 15 Pro börjar problem visa sig. Först var det telefoner som blev oväntat varma, vilket fixades i en uppdatering av iOS. Men nu har det börjat droppa in rapporter om att vissa har drabbats av skärminbränning på sina iPhone 15 Pro Max.

Skärminbränning har varit ett problem med tidiga generationer av OLED-paneler. Då handlade det mest om TV-apparater där exempelvis tv-kanalernas loggor blev ”inbränd” i skärmen, och syntes som en skugga när man bytte till en annan kanal. Moderna paneler använder olika tekniker för att undvika detta.

Läs också Iphone 15 Pro överhettning fixad Apple släpper uppdatering som åtgärdar problemen med överhettning i iPhone 15 Pro-modellerna.

Men nu har det alltså börjat dyka upp rapporter om att det skulle drabba användare av den största och dyraste iPhone 15-modellen. Det har bland annat synts på den sociala mediasajten Reddit och i Apples diskussionsforum. Apple kommenterar inte sådant som postas på nätet, bara fel rapporterade från verkstäderna. Användare har dock berättat att Apple bytt ut deras mobiler när de kontaktat supporten.

Läs också Adjö Lightning-kontakt! Ett par trevliga förbättringar men kommer folk verkligen stå i kö för att uppgradera sin 14 Pro Max?

Vissa som kommenterat de rapporterade problemen har ifrågasatt om det är ett faktiskt problem eller om det är handhavandefel. De argumenterar att sådan inbränning visserligen kan ske om man sätter ljusstyrkan på max, stänger av skärmsläckaren och lämnar telefonen på i timmar eller dagar. Men att man med normal användning och lite sunt förnuft inte bör drabbas. Ljud & Bild har inte sett några sådana här problem med vårt testexemplar, trots att vi använder alltid-på-skärm.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Samsung Galaxy S23 Ultra vs. Samsung Galaxy S24 Ultra

Exklusiv dykarklocka från Withings

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen