Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google retar iPhone i nya reklamfilmer för Pixel-mobiler

Apple attackeras med sina egna vapen i nya Google-reklamen.

Skrivet av / 2023-06-22 - 14:39
Google retar iPhone i nya reklamfilmer för Pixel-mobiler

Två mobiler pratar med varandra medan de njuter av utsikten – en Apple iPhone och en Google Pixel. Och rollfördelningen ska inte missförstås. Den gamla iPhone beklagar sig över alla saker den inte kan göra och kommer ihåg de gamla goda tiderna när folk köade i timmar för att köpa den.

Samtidigt försöker den yngre och mer avancerade Google Pixel med funktioner som AI, 30x superzoom och skarpare bilder trösta iPhone tills Apple-telefonen plötsligt kollapsar. Den har slut på batteri.

Det är ungefär innehållet i en av fem nya reklamfilmer i en kampanj för Googles Pixel-mobiler. De andra filmerna handlar bland annat om Google Pixels inbyggda VPN och möjligheten att använda en Pixel-telefon som en trådlös laddare.

Läs också Pixel 7a nya kungen Pixels billigare modell närmar sig Pro-modellen men till halva priset!

Googles kampanj har fått namnet #BestPhonesForever, och du kan se alla filmerna på Googles YouTube-sida.

Ironin är påtaglig, eftersom den #BestPhonesForever kampanjen följer i fotspåren på en av de mest ikoniska och underhållande reklamkampanjerna genom tiderna, ”Get a Mac”.

Get a Mac
(Foto: Apple)

Apples ”Get a Mac” -reklam sändes under åren 2006 till 2009 och hade alltid samma format. En avslappnad, kreativ kille presenterar sig med orden ”Hello, I’m a Mac”, medan en tråkig man med glasögon och klädd i kostym och slips svarar ”And I’m a PC.”

Därefter har de två männen olika konversationer (mer än 60 olika reklamfilmer producerades i serien) som jämför Mac och PC – och slutsatsen är naturligtvis varje gång att Mac är mycket smartare och modernare än dammiga, gammaldags Windows-datorer.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Får din gamla Samsung-mobil Galaxy AI?

Xiaomi + Leica = sant

Enorm läcka avslöjar allt om ny toppmobil

Slut på webappar på hemskärmen

Returerna ökar för Vision Pro

Kunder rekordnöjda med Galaxy S24

Sömnapné-varning i Samsung Health

Populär smartklocka från Huawei blir grön

Är detta slutet för Nokia?

Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom!

5G för alla!

Honors tunna vikmobil kommer hit

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen