Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google förhandlar med Samsung om Bixby och Galaxy Store

Det kan bli färre av Samsungs egna tjänster och fler av Googles på Samsung-mobiler då Samsung saknar pengar

Av / 2020-07-29 - 17:17
Google förhandlar med Samsung om Bixby och Galaxy Store

Google och Samsung förhandlar enligt uppgift om ett avtal som ska göra Googles tjänster mer framträdade på Samsungs telefoner. Det skriver danska Meremobil.dk, som citerar The Verge.

Enligt artikeln önskar Google att firmans egna tjänster Google Assistant och Google Play Store ska synas betydligt bättre på Samsungs mobiler än Samsungs egna alternativ som Bixby och Galaxy Store.

Samsung framhåller verkligen sina egna tjänster på sina populära mobiler, där flera exempelvis har en dedikerad Bixby-knapp placerad på sidan för att aktivera Samsungs röstassistent. Bixby-knappen är dock borttagen på den senaste Galaxy S20-serien.

Läs också Guide: Apple HomeKit vs. Samsung SmartThings Apple och Samsung har var sitt ekosystem för smarta hem. Här är en översikt.

Enligt den internationella affärsmediet Bloomberg är det bland annat sviktande ekonomi som fått Samsung till förhandlingsbordet med Google.

På grund av Covid-19 har Samsung enligt analysinstitutet IDC endast sålt 58 miljoner smartmobiler under det första kvartalet. Det är en våldsam nedgång på 18,9 procent jämfört med samma period förra året.

De ekonomiska utmaningarna har fått Samsung att se sig om efter andra intäktskällor. Skulle ett avtal som det ovanstående bli av mellan Samsung och Google är det ingen tvekan om att Google skulle behöva betala Samsung rejält för att exemeplvis få den dedikerade Bixby-knappen att istället bli knuten till Google Assistant.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen