Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Google är klara med Android 11

Beta-versionen finns redan i dag.

Av / 2020-06-10 - 18:58
Google är klara med Android 11

Eftersom Google IO, Googles årliga utvecklarkonferens, har ställts in på grund av grund av coronaviruset använder sig sökmotorjätten av alternativa metoder för att presentera de viktigaste nyheterna i deras kommersiella version av Android, världens mest utbredda mobila operativsystem.

I ett blogginlägg som just har publicerats (efter en veckas försening på grund av Black Lives Matter-demonstrationerna i USA) listar Google de viktigaste nyheterna i Android 11, som släpps senare i år.

Här är några av de viktigaste nyheterna för Android-användare:

People-first notifications-’bubbles’: Ett helt nytt meddelandesystem gör det lättare än någonsin att läsa och svara på konversationer i olika appar.

 

Contextual keyboard autofill: Svaren går dessutom snabbare att skriva tack vare Gboard, som automatiskt kommer med förslag på emojis och text baserat på den aktuella konversationen. Det blir också enklare att fylla i olika formulär.

Updated voice access: Röststyrningen i Android 11 är också optimerad så att det är lättare att styra enheter med rösten.

Easier device controls: Användaren kommer lättare åt alla smarta enheter i hemmet genom att hålla inne power-knappen (long press).

One-time permissions: I stället för att ha åtkomst som standardinställning kan appar beviljas tillfällig åtkomst till mikrofon, kamera eller plats.

Auto-reset: Om en app inte används på länge nollställer Android 11 dess sekretessinställningar och meddelar användaren.

Google skriver i blogginlägget att de i år valt att inte live-strömma någon presentation av nyheterna. I stället kan de som är intresserade få mer information om nyheterna i Android 11 genom att besöka den här webbplatsen för Android-utvecklare.

Genom Googles Beta-program blir beta-versionen av Android 11 tillgänglig redan i dag för de användare som har Googles egna Pixel-mobiltelefoner (från version 2 och framåt). Beta-versioner till telefoner från andra märken kommer under de kommande veckorna.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen