Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin Instinct 2X Solar har obegränsad batteritid

Garmins nya tåliga klockor med solceller är gjorde för dem som ägnar sig åt extremsporter eller vildmarksliv

Skrivet av / 2023-04-15 - 17:21
Garmin Instinct 2X Solar har obegränsad batteritid

Instinct 2 är Garmins serie med tuffa smartklockor och den får nu två tillskott. Garmin Instinct 2X Solar har, som namnet antyder, solcellsladdning vilket gör den perfekt för den som inte alltid kommer åt att ladda klockan. Den fås även i en version lämplig för militärt bruk, Garmin Instinct 2X Solar Tactical.

Klockorna är gjorde för extrema förhållanden och har en fiberförstärkt polymer-boett. De är tillverkade enligt amerikanskt militärstandard för värme-, vatten- och stöttålighet. De klarar sig under vatten ner till 10 ATM. Klockorna är även försedda med en ficklampa.

Vårt senaste tillskott i Instinct 2-serien är en djärv och tålig smartwatch med GPS som är redo att hjälpa dig att navigera i tuffare förhållanden men är också en mångsidig träningsklocka som kan hjälpa dig att uppnå dina hälso- och träningsmål. Dess unika stil passar din livsstil, oavsett om du ägnar dig åt outdooräventyr, tränar på gym eller är ute i naturen för att grilla med familjen under helgen. Med obegränsad batteritid och en användbar ficklampa kan du vara helt fokuserad på det du gör utan att behöva fundera på när du behöver ladda din smartwatch. – Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.

 

Garmin Instinct 2X Solar (Foto: Garmin)

Hälso- och träningsfunktioner

Dessa är de första klockorna i sortimentet som har ett läge för hinderbanor. Då registreras antal löpsträckor, löptid, antal hinder, spenderad tid på varje hinder, löpdata för de sträckor du springer (distans, tempo, kadens, steglängd och mer), höjdstigning och puls. De har även:

  • Pulsmätning, sömnregistrering, registrering av andning, syresättning av blodet
  • Sportappar för löpning, cykling, simning, styrketräning och VO2 Max (maximal syreupptagningsförmåga)
  • Mäter HRV-status (Hjärtfrekvensvariabilitet) i sömnen

Navigering

Med flerbands-GPS har de förbättrad noggrannhet, vilket kan vara avgörande ute i vildmarken. De har även inbyggda sensorer för navigering i terräng, som 3-axlad kompass och barometrisk höjdmätare. Funktionen TracBack gör att du alltid hittar tillbaka till startpunkten.

Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition (Foto: Garmin)

Tactical Edition

Den militära versionen har speciella aktivitetsprofiler, projicerade waypoints, stöder dubbla GPS-standarder och är kompatibel med mörkerseendeglasögon. Ficklampan i Tactical kan lysa grönt för att inte förstöra mörkerseende. Mest udda är ett smygläge som avaktiverar trådlös kommunikation och inte sparar din position i minnet.

Tillgänglighet och pris

Garmin Instinct 2X Solar kostar 5 299 kronor och Garmin Instinct 2X Solar Tactical Edition kostar 5 899 kronor. Båda finns att köpa nu.

 

 

Läs också:

6 träningsklockor

De bästa träningsklockorna

Vi bad ett par tillverkare av träningsklockor plocka fram sin storsäljare i just det segmentet för att göra en liten jämförelse. Spännande tycker vi!

Läs mer
Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Apples Min Bildström läggs ner

Chipolo Point är spårningsbrickan för Android-mobiler

Inbyggd dashcam i Pixel?

Nya Garmin-hjälpmedel för jakt

Bättre hjärtkoll med Galaxy Watch

Skapa video och musik på iPaden

Rulla till toppen