Bil & Elfordon Datorer Fitness Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Garmin Enduro för ultrasport

Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.

Skrivet av / 2021-02-20 - 10:07
Garmin Enduro för ultrasport

Garmin har skapat Enduro för ultra-atleter som springer långa sträckor eller i svår terräng. Träningsklockan har GPS-spårning och ett speciellt energisparläge som tillsammans med Garmins Glass med solceller kan förlänga batteritiden till uppemot 65 dagar.

Klockan har flera avancerade funktioner för terränglöpare som kan öka prestanda och se till att löparen känner sig säkrare i uppförs- och nedförsbackar.

Dan Bartel på Garmin säger att de har tänkt på idrottare som ska springa i svår terräng under längre tid och att de har försökt göra den så robust och användarvänlig som möjligt.

– Med Enduro på handleden kan ultraidrottaren fokusera på tävlingen i stället för på batteritiden, säger han.

Klockan finns i två versioner, i rostfritt stål och med kolgrå, titanbelagd DLC-beläggning.

När klockan är fulladdad har den upp till 70 timmars batteritid i GPS-läge, men det kan förlängas med ytterligare 10 timmar om man använder solcellsladdning.

 

Enduro mäter pulsen på handleden och har en Pulse Ox-sensor som kan användas för höjdacklimatisering och sömnövervakning, enligt Garmin.

Klockan kan också anslutas till Garmin inReac Mini, en liten tvåvägspryl för satellitkommunikation, så att man kan skicka och ta emot meddelanden och dela sin position trots att man inte har mobiltäckning. Den kan även skicka SOS-meddelanden till ett globalt supportcenter som automatiskt varnar listade nödkontakter och räddningspersonal.

Enduro kostar 9 400 kronor i grått och 10 600 kronor i DLC.

Sverker Billing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen