Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Första titten på Motorola Razr 40 Ultra

Se specifikationerna samt alla bilder här.

Av / 2023-06-01 - 20:01
Första titten på Motorola Razr 40 Ultra

Med förra årets Razr 2022 etablerade Motorola sig som den obestridda kungen av flip-mobiler. Åtminstone ett tag, eftersom konkurrensen från Samsung och företagets Galaxy Z Flip-modeller är hård.

Läs också Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.

Men Motorola vilar inte på sina lagrar, och idag har den amerikanska (men kinesägda) mobiltillverkaren därför presenterat en uppdaterad hopfällbar smartphone, nämligen Motorola Razr 40 Ultra.

Vi har redan fått en kopia av flip-mobilen för testning, och här får du många närbilder på den nya hopfällbara smartmobilen.

Motorola Razr 40 Ultra
Förutom en styck Motorola Razr 40 Ultra innehåller den svarta förpackningen också en 33W-laddare. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola Razr Ultra 40 har ett 3 800 mAh batteri och stöder snabbladdning upp till 30W samt 5W trådlös laddning. Flip-mobilen har samma processor som förra årets Razr 2022, nämligen en Snapdragon 8+ Gen 1, samt upp till 512 GB lagringsutrymme och 12 GB minne. Dessutom Android 13.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola Razr 40 Ultra är både tunnare och lättare än sin föregångare. Den väger 188.5 gram och mäter 74 x 171 x 7 mm när den viks ut. (Foto: Peter Gotschalk)

På nätverksfronten har det kommit en liten uppgradering i form av Bluetooth 5.3, och i övrigt stöder Razr 40 Ultra som sin föregångare naturligtvis både 5G, Wi-Fi 6E samt NFC, eSIM och alla vanliga navigationsstandarder, inklusive GPS, GLONASS, Galileo och Beidou.

Motorola Razr 40 Ultra
Enligt Motorola har den nya flip-mobilen ett omdesignat och smalare gångjärn som tack vare två axlar också gör mobilen smalare när den är hopfälld. (Foto: Peter Gotschalk)

Motorola har gjort sitt bästa för att göra den nya flip-mobilen så robust som möjligt. Förutom IP52-skydd (stänk- och dammtätt), som föregångaren också hade, skyddas både den vikbara skärmen och den extra skärmen på utsidan av mobilen av Gorilla Glass Victus. Den hopfällbara telefonen har både ansiktsigenkänning och fingertrycksläsare inbyggd i av/på-knappen.

Motorola Razr 40 Ultra
Motorola lovar att Razr 40 Ultra har den största hopfällbara skärmen hittills. OLED-skärmen mäter 6,9″ och har en upplösning på 2640 x 1080 (FHD +) och en pixeldensitet på 413 ppi. Den maximala ljusstyrkan är 1400 nits, medan uppdateringsfrekvensen är imponerande 165 Hz. (Foto: Peter Gotschalk)

Men det är faktiskt den lilla skärmen på utsidan av mobilen som är den största förändringen jämfört med tidigare Razr-modeller. Det har blivit mycket större och erbjuder fler funktioner än någonsin, inklusive väderprognos, kalendervy och till och med spel, som Golf Adventures och Tiger Run.

Motorola Razr 40 Ultra
Den största extraskärmen hittills på en hopfällbar mobil. Den lilla OLED-skärmen mäter 3,6” (som jämförelse var skärmen på den allra första iPhone 3,5″). Upplösningen är 1066 x 1056 pixlar. (Foto: Peter Gotschalk)

På ljudsidan lovar Motorola Razr 40 Ultra Dolby Atmos och rumsligt ljud.

Motorola Razr 40 Ultra
Precis som Razr 2022 har Motorola Razr 40 Ultra dubbelkamera. 12 Mp vidvinkel (f/1.5, 1.4 μm, OIS) samt 13 Mp ultravidvinkel (f/2.2, 1.12μm), medan selfie-kameran inbyggd i den hopfällbara skärmen är 32 Mp. (Foto: Peter Gotschalk)

Pris och tillgänglighet

Motorola Razr 40 Ultra finns nu i färgerna Infinite Black, Glacier Blue och Viva Magenta. På den svenska marknaden fås den med 8 GB minne och 256 GB inbyggt lagringsutrymme, och det rekommenderade priset är 13 490 kronor.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Nya smartklockor från Samsung med fokus på hälsa och friluftsliv

Galaxy Ring kommer inte till Sverige just nu

Rulla till toppen