Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

FDA godkänner sömnapné-funktionen i Samsung Health

Den amerikanska hälsomyndigheten har nu godkänt varningen för andningsuppehåll i appen.

Av / 2024-02-13 - 15:46
FDA godkänner sömnapné-funktionen i Samsung Health

Sömnen är väldigt viktig för vår hälsa men många av oss sover dåligt. Ännu värre är om man lider av sömnapné, som är andningsuppehåll under sömnen. Det leder till syrebrist och ständiga avbrott i sömnen. Odiagnostiserad sömnapné kan leda till högt blodtryck, kranskärlssjukdomar, hjärtsvikt, arytmi och stroke. Enligt amerikansk statistik lider så många som 25 procent av männen och 10 procent av kvinnorna av sömnapné. Många av dem utan att veta om det.

Nu har mjukvarufunktionen för att upptäckta tecken på sömnapné i Samsung Health-appen godkänts av Food and Drug Administration som medicinskt säker. Appen använder en Samsung Galaxy Watch och en Galaxy-mobil för att mäta saker som puls, syresättning och snarkningar och sammanställer resultatet. Man ska utföra mätningarna under två nätter innan man får något resultat.

Läs också Hur sover du egentligen? Håller inte bara koll på hur du sover utan även varför du inte vaknar utvilad.

Apple har sedan tidigare sagt sig jobba på en funktion för sömnapné, en tjänst som ryktats komma med nästa Apple Watch under 2024.

Funktioner för bättre sömn har kommit allt starkare i Samsung Watch de senaste åren. I USA dyker funktionen upp i Samsung Health Monitor-appen för Galaxy Watch under det tredje kvartalet. Nu väntar vi bara på att EU-myndigheten följer efter med ett godkännande.

Källa: Pressmeddelande

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen