TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

CES 2023: Motorola lanserar Lenovo ThinkPhone

Ska vara den perfekta jobbmobilen för affärsmän.

forfatter
Publicerad 2023-01-07 - 14:06

Om du arbetar i en större organisation är det inte säkert att du får använda din egen iPhone 14 Pro Max eller OnePlus 10T för jobbändamål. Stora företag har ofta strikta säkerhetskrav när det gäller anställdas hantering av data. Speciellt om du är en sådan som hanterar mycket pengar och affärskritisk information som en del av arbetsbeskrivningen.

Och med det i åtanke är det inte helt orimligt att en Lenovo ThinkPhone från Motorola är en del av startpaketet nästa gång du tar en välbetald position som försäljningschef på ett stort företag. Tillsammans med en Lenovo ThinkPad-dator, förstås.

Lenovo ThinkPhone
(Foto: Motorola)

Åtminstone är det så Lenovo föreställer sig det, och därför har världens största tillverkare av Windows-datorer på CES i Las Vegas lanserat den första mobilen i Think-serien. Detta i samband med 30-årsjubileet för ThinkPad (som Lenovo köpte från IBM 2005), och mobilen är utvecklad och tillverkad av Motorola, som Lenovo köpte 2014.

Med ThinkPhone får kunderna en komplett uppsättning säkerhets- och supportfunktioner som ger problemfritt skydd och full administration stödd av ThinkShield. ThinkShield är en överlägsen säkerhetsplattform med underliggande grundläggande säkerhetspolicys, funktioner, specialiserad hårdvara, programvara och processer som säkerställer enhetens fulla säkerhet, säger Lenovo och Motorola i ett gemensamt pressmeddelande.

Lenovo ThinkPhone
Använd ThinkPhones kamera som webbkamera för videosamtal via din ThinkPad-dator. (Foto: Motorola)

IT-företag kan vara säkra på att deras enheter är skyddade med inbyggd avancerad hårdvara och premium AI-baserade säkerhetslösningar som Moto Threat Defense. Dessutom kan organisationer konfigurera ThinkPhones till slutanvändare via Zero Touch och administrera alla sina ThinkPhones med enhets-administrationslösningar som Moto OEMConfig och Moto Device Manager.

Fokus på produktivitet

Naturligtvis är ThinkPhone utvecklad för att göra det möjligt för anställda att använda sina telefoner för affärskritiska arbetsuppgifter. Därför kommer den nya mobilen med Microsoft 365, Outlook och Teams förinstallerade.

Motorola och Microsoft har också lagt till push-to-talk-funktioner genom ThinkPhones ikoniska röda knapp, vilket gör det möjligt med omedelbar kommunikation i Walkie Talkie-appen via Microsoft Teams.

Med hjälp av den så kallade Think 2 Think-funktionen kan du enkelt ansluta din ThinkPhone till din ThinkPad-datorer via wifi, lovar Lenovo och Motorola.

När de två enheterna är anslutna ger Think 2 Think dig tillgång till integrerade lösningar som enhetligt urklipp så att du sömlöst kan överföra text, foton, skannade dokument och videor. Dessutom kan de använda appströmning för att öppna vilken Android-app som helst direkt på din dator, och integrationen låter dig också använda ThinkPhones 50 Mp-kamera som webbkamera för videosamtal du gör via din ThinkPad.

Lenovo ThinkPhone
Meddelanden från din Lenovo ThinkPhone visas omedelbart i Windows Action Center. Om du klickar på ett meddelande startas automatiskt motsvarande telefonapp på PC-skärmen. (Foto: Motorola)

Specifikationer

ThinkPhone drivs av Android 13 samt Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. Dessutom 5G och Wi-Fi 6E, som tillsammans ger mobilen snabbast möjliga internethastigheter. Telefonen finns i flera varianter med 8 GB och 12 GB RAM respektive 128 GB, 256 GB eller 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Skärmen är 6,6 tum i FHD+ upplösning, medan 5 000 mAh-batteriet ska kunna laddas blixtsnabbt med den medföljande 68 W snabbladdaren, som också stöder 15 W trådlös laddning.

Pris och tillgänglighet

Lenovo ThinkPhone från Motorola är tillgänglig för förbeställning redan den 6 januari till ett rekommenderat pris på 9 999 kronor. Den officiella försäljningsstarten är 23 januari.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Både analogt och smart Med nya klockan vivomove Trend blandas analog stil med smarta funktioner
Test av Samsung Galaxy S23 Ultra? Vi hade gärna velat ha ett färdigt test av den senaste Samsung-toppmobilen till dig. Men Samsung sa nej. Och den koreanska elektronikjätten är långt ifrån den enda elektroniktillverkaren som lider av tvångssyndrom.
Alla nya Samsung Galaxy S23-modeller har Snapdragon Samsung lanserar tre nya mobiler med toppspecifikationer. Telefonerna finns att köpa redan idag.
lbpluss
Når nästan ända fram En riktigt bra träningsklocka som har allt. Inklusive katastrofal batteritid och hög prislapp.
OnePlus bekräftar överraskande iPad-konkurrent OnePlus Pad kommer lanseras den 7 februari
Följ Ljud & Bild