Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

CES 2023: Motorola lanserar Lenovo ThinkPhone

Ska vara den perfekta jobbmobilen för affärsmän.

Av / 2023-01-07 - 14:06
CES 2023: Motorola lanserar Lenovo ThinkPhone

Om du arbetar i en större organisation är det inte säkert att du får använda din egen iPhone 14 Pro Max eller OnePlus 10T för jobbändamål. Stora företag har ofta strikta säkerhetskrav när det gäller anställdas hantering av data. Speciellt om du är en sådan som hanterar mycket pengar och affärskritisk information som en del av arbetsbeskrivningen.

Och med det i åtanke är det inte helt orimligt att en Lenovo ThinkPhone från Motorola är en del av startpaketet nästa gång du tar en välbetald position som försäljningschef på ett stort företag. Tillsammans med en Lenovo ThinkPad-dator, förstås.

Lenovo ThinkPhone
(Foto: Motorola)

Åtminstone är det så Lenovo föreställer sig det, och därför har världens största tillverkare av Windows-datorer på CES i Las Vegas lanserat den första mobilen i Think-serien. Detta i samband med 30-årsjubileet för ThinkPad (som Lenovo köpte från IBM 2005), och mobilen är utvecklad och tillverkad av Motorola, som Lenovo köpte 2014.

Med ThinkPhone får kunderna en komplett uppsättning säkerhets- och supportfunktioner som ger problemfritt skydd och full administration stödd av ThinkShield. ThinkShield är en överlägsen säkerhetsplattform med underliggande grundläggande säkerhetspolicys, funktioner, specialiserad hårdvara, programvara och processer som säkerställer enhetens fulla säkerhet, säger Lenovo och Motorola i ett gemensamt pressmeddelande.

Lenovo ThinkPhone
Använd ThinkPhones kamera som webbkamera för videosamtal via din ThinkPad-dator. (Foto: Motorola)

IT-företag kan vara säkra på att deras enheter är skyddade med inbyggd avancerad hårdvara och premium AI-baserade säkerhetslösningar som Moto Threat Defense. Dessutom kan organisationer konfigurera ThinkPhones till slutanvändare via Zero Touch och administrera alla sina ThinkPhones med enhets-administrationslösningar som Moto OEMConfig och Moto Device Manager.

Fokus på produktivitet

Naturligtvis är ThinkPhone utvecklad för att göra det möjligt för anställda att använda sina telefoner för affärskritiska arbetsuppgifter. Därför kommer den nya mobilen med Microsoft 365, Outlook och Teams förinstallerade.

Motorola och Microsoft har också lagt till push-to-talk-funktioner genom ThinkPhones ikoniska röda knapp, vilket gör det möjligt med omedelbar kommunikation i Walkie Talkie-appen via Microsoft Teams.

Med hjälp av den så kallade Think 2 Think-funktionen kan du enkelt ansluta din ThinkPhone till din ThinkPad-datorer via wifi, lovar Lenovo och Motorola.

När de två enheterna är anslutna ger Think 2 Think dig tillgång till integrerade lösningar som enhetligt urklipp så att du sömlöst kan överföra text, foton, skannade dokument och videor. Dessutom kan de använda appströmning för att öppna vilken Android-app som helst direkt på din dator, och integrationen låter dig också använda ThinkPhones 50 Mp-kamera som webbkamera för videosamtal du gör via din ThinkPad.

Lenovo ThinkPhone
Meddelanden från din Lenovo ThinkPhone visas omedelbart i Windows Action Center. Om du klickar på ett meddelande startas automatiskt motsvarande telefonapp på PC-skärmen. (Foto: Motorola)

Specifikationer

ThinkPhone drivs av Android 13 samt Snapdragon 8+ Gen 1 Mobile Platform. Dessutom 5G och Wi-Fi 6E, som tillsammans ger mobilen snabbast möjliga internethastigheter. Telefonen finns i flera varianter med 8 GB och 12 GB RAM respektive 128 GB, 256 GB eller 512 GB inbyggt lagringsutrymme.

Skärmen är 6,6 tum i FHD+ upplösning, medan 5 000 mAh-batteriet ska kunna laddas blixtsnabbt med den medföljande 68 W snabbladdaren, som också stöder 15 W trådlös laddning.

Pris och tillgänglighet

Lenovo ThinkPhone från Motorola är tillgänglig för förbeställning redan den 6 januari till ett rekommenderat pris på 9 999 kronor. Den officiella försäljningsstarten är 23 januari.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Billigare Galaxy Watch

Huaweis efterträdare återvänder

Nu är Gemini Nano för Pixel 8 här

Nu ska budgetmobilerna bli läckra

Var det allt, Apple?

Apples årliga mjukvaru-uppdatering

Skärmljus inte så illa för din sömn

Gemini-appen på svenska

Samsungs smartklockor får artificiell intelligens

57 procent av Googles mobilkunder kommer att byta

Rykte: iOS 18 kommer att få AI-genererade Emojis och ChatGPT-partnerskap

Med M4-chippet börjar Apples slutspurt i AI-racet

Rulla till toppen