TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Billigare och snabbare budget-iPad

Apple ersätter iPad Air 2 samt släpper en röd iPhone 7

Den nya surfplattan heter helt enkelt ”iPad” vilket förstärker intrycket av att det är den nya billiga modellen av iPad, medan iPad Pro i två storlekar är proffsmodellerna.

Modellen har blivit aningen tjockare (7,5 mm) och tyngre (469-478 g) men är annars i samma storlek som föregångaren Air 2. Den kommer också i samma färger; silver, guld och grå.

(Foto: Apple)

Den enda egentliga nyheten är att den är moderniserad med en A9-processor istället för A8X som Air 2 hade.

Däremot har den fått ett sänkt pris för att hamra in att detta är budgetvalet. Den fås i 32 eller 128 GB och med eller utan 4G, priserna spänner mellan 3 995 kr och 5 495 kr.

Nya iPad kan beställas från 24 mars.

 

(Foto: Apple)

 

Man släpper även en speciell Product Red version av iPhone 7 och iPhone 7 Plus. I över 10 år har Apple gjort speciella röda version av sina produkter, där en del av vinsten går till Global Funds RED-projekt för att bekämpa HIV.

Det är ingen skillnad i pris, men den finns bara med 128 eller 256 GB minne.

iPhone 7 Product Red kan beställas från 24 mars.

 

Lämna en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.