Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bilder och specifikationer läckta för Nothing Phone 2a

Nothings nya mobil på gång och vi har redan fått veta mycket om den.

Av / 2023-12-19 - 11:56
Bilder och specifikationer läckta för Nothing Phone 2a

Snart kanske vi får se en budget-modell från Nothing. Det handlar om att någon lagt vantarna på ett så kallat Production Validation Test-exemplar. Det vill säga en första liten produktionsomgång för att verifiera att tillverkningsprocessen är korrekt, att enheterna motsvarar specifikationerna och att kvaliteten är godkänd. Bilderna säger inte allt, för sådana här testexemplar har ett yttre skal som ska dölja designen.

Läs också Nothing Phone är här för att stanna Nya Nothing Phone (2) är betydligt snabbare än sin föregångare. Men den är också dyrare.

Vad man ändå kan utläsa av bilderna är att kamerorna inte sitter i övre vänstra hörnet som på Nothing Phone 2, utan att det är två rejäla linser mitt på baksidan. Annorlunda! Men framför allt visar bilderna specifikationer från ”om telefonen” i inställningarna.

Där kan vi utläsa att mobilen kommer att använda Dimensity 7200-systemchip, till skillnad från storebrors Snapdragon 8+ Gen 1. Att gå ifrån Qualcomms systemkretsar verkar bli vanligare, då priset på dem har skjutit i höjden. Ovan nämnda krets används även av Xiaomi Redmi Note 13 Pro+.

I övrigt har den en 6,7-tums OLED-skärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens, kamerorna ser ut att bli två stycken med 50 megapixels upplösning, med en selfiekamera på 16 megapixel. Minnet ligger på 8 gigabyte och den fås med 128 gigabyte lagring.

Den ska ha Glyph-kontroller precis som 2:an, men ska ha ett annorlunda Glyph-gränssnitt på baksidan och enligt uppgift en ny design.

Mobilen sägs ha sin premiär på Mobile World Congress i vår.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Xiaomi släpper Flip-konkurrent

Google själva ligger bakom enorm läcka

HMD Skyline oväntat cool mobil

Youtube hittar låten du nynnar på

Nästa Sony-mobil kan sakna viktig kamerafunktion

OnePlus redo för en kall sommar med heta produkter

Läcka om Google Pixel 9

Slut på ensamrätt för Apple Pay

Flytta fotona från Google till iCloud

Apple Vision Pro-försäljningen i USA är praktiskt taget "död"

Äntligen hastighet i Google Maps

Samsung gör nya och bättre vikbara med AI

Rulla till toppen