Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Bilder av Huawei Mate 30-serien har läckt

Om ett par dagar lanserar Huawei nya Mate 30-serien i München. Men på grund av läckta bilder vet vi redan nu att det kommer fyra olika modeller.

Av / 2019-09-16 - 16:43
Bilder av Huawei Mate 30-serien har läckt

Även om Huawei har drabbats hårt av amerikanska sanktioner de senaste månaderna så har den kinesiska elektronikjätten inga planer på att dra ner på tempot.

Om ett par dagar, den 19 september, släpper de den nya Mate 30-serien på ett stort evenemang i München. Huawei Mate 30-serien är det kinesiska märkets andra stora mobillansering i år – i mars kom den framgångsrika Huawei P30 Pro, som kanske är världens bästa kameramobil – och även om vi redan vet att Mate 30-serien kör Android 10 så kommer mobilerna inte att ha Googles appar förinstallerade, skriver tyska Der Spiegel.

Huawei Mate 30 i fyra versioner

Trots detta kommer det hela fyra olika modeller i Mate 30-serien, avslöjar Evan Blass på sin Twitter-profil. Där har han lagt ut bilder på alla fyra modellerna: Mate 30 Pro, Mate 30, Mate 30 Lite och Mate 30 Porsche Design.

Huawei Mate 30 Pro. (Foto: Huawei/@ evleaks)

 

Mate 30 Pro och Mate 30 ska vara baserade på Kirin 990-processorn som Huawei-chefen Richard Yu presenterade på IFA-mässan i Berlin för en dryg vecka sedan. Med andra ord finns det all anledning att tro att åtminstone två av de kommande Mate 30-modellerna stöder 5G.

Huawei Mate 30 Pro. (Foto: Huawei/@ evleaks)

 

Huawei Mate 30 Pro får en välvd skärm och en stor kameramodul på baksidan. En stor överraskning är att frontkameran inte sitter i ett utstansat hål på framsidan. I stället har Huawei återinfört ett litet ”jack” på framsidan – så se upp så att du inte förväxlar Mate 30 Pro med en iPhone!

Huawei Mate 30 Porsche Design. (Foto: Huawei/@ evleaks)

 

Mate 30 Porsche Design finns i rött eller svart skinn, medan den vanliga Mate 30 ser ut som Mate 30 Pro, fast utan välvd skärm och med ett mindre jack på framsidan. Det finns inga bilder av baksidan så vi vet inte om Mate 30 får samma kameramodul som Pro-modellen.

Huawei Mate 30. (Foto: Huawei/@ evleaks)

 

Mate 30 Lite ser lite annorlunda ut än de andra modellerna i serien, men det beror till viss del på att den i själva verket är en internationell version av en annan mobil, Nova 5i Pro, som Huawei lanserade i Kina i juli.

Huawei Mate 30 Lite. (Foto: Huawei/@ evleaks)

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen