TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Bekräftat: Google Pixel 7 och Pixel 7 Pro kommer till Sverige

De nya Google-telefonerna är nu tillgängliga för förbeställning och börjar säljas 13 oktober.

forfatter
Publicerad 2022-10-07 - 12:15

Vid dagens direktsända Google-evenemang, fick vi bland annat se de nya mobiltelefonerna Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Pixel-mobilerna kör Android 13 och drivs av den nya Tensor G2-processorn. Och den här gången kommer googlemobilerna också till Sverige!

Android 13 i Pixel 7 och 7 Pro

Pixel-telefoner kör det senaste operativsystemet Android 13, med en ny menystil och fler anpassningsalternativ. Färgerna på appikonerna kan ändras för att matcha bakgrundsbilden, och du kan också ställa in olika språk för olika appar.

Bland annat lyfter företaget fram en funktion de kallar Clear Calling, som använder Googles maskininlärning för att minimera vind- och trafikbuller från omgivningen, medan den uppringdes röst förstärks. Pixel 7 och Pixel 7 Pro har också Face Unlock som använder maskininlärningsmodeller för ansiktsigenkänning. Med detta såväl som fingeravtrycksautentisering har det aldrig varit enklare att låsa upp en mobil, hävdar de.

Pixel 7 och Pixel 7 Pro (Foto: Ljud & Bild)

Slank design

Pixel 7 och Pixel 7 Pro påstås vara tunna och hållbara. Aluminiumhöljet på båda telefonerna är tillverkad av 100% återvunnet material.

Pixel 7 har en 6,3-tums skärm och smala ramar. Finishen är sandblästrad aluminium och finns i tre färger: Snow, Obsidian och Lemongrass.

Pixel 7 Pro har en större 6,7-tums skärm, polerad aluminiumram och en kameraremsa. Den finns i Snow, Obsidian och Hazel.

Bättre kamera

Google lovar också bra prestanda på kameran. Pixel 7 har upp till 8X digital zoom (Super Res Zoom) medan Pixel 7 Pro har upp till 30X digital zoom (Pixel Pro Zoom), vilket sägs ge skarpa bilder på avstånd. Pixel 7 Pro har också makrofokus för att komma så nära ett motiv som tre centimeter. Videor kan spelas in i upp till 10-bitars HDR-kvalitet. Finessen Cinematic Blur kommer att ge videor en känsla av biofilm.

Photo Unblur är en Google Photos-funktion som först kommer till Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Den ska ge suddiga foton liv med hjälp av maskininlärning, inklusive gamla foton som inte tagits med Pixel. Dessutom har Pixel Real Tone, speciella kameraalgoritmer för att säkerställa att kameran ger en autentisk återgivning av alla hudtoner. Medan Night Sight används för att ta skarpa bilder i svagt ljus.

Vi är så glada att äntligen ge svenskarna tillgång till Googles Pixel-telefoner, och ser fram emot att genom Pixel 7 Pro, Pixel 7 och Pixel 6a kunna erbjuda fantastiska mobilupplevelser i Sverige. De tre telefonerna erbjuder det bästa av Google genom en unik kombination av Googles hårdvara, mjukvara och egenutvecklade chip. De innehåller var och en funktioner som på olika sätt underlättar och förgyller vardagen, säger Anna Wikland, Sverigechef på Google

Pris och tillgänglighet

Google Pixel 7 kan förbeställas från och med idag från 7 290 kronor, medan Pixel 7 Pro kostar från 9 990 kronor. Mobilerna kommer att finnas på Elgiganten och Telia, samt Google Store.

Tekniska specifikationer

Google Pixel 7

 • 6,3 tum skärm – FHD + (1080 x 2400) OLED med 416 PPI – 90Hz
 • Up till 1000 nits (HDR) och upp till 1400 nits (högsta ljusstyrka)
 • Mer än 24 timmars batteritid – Upp till 72 timmars batteritid med Effektivare batterisparläge
 • 8GB RAM
 • Minimum 4270 mAh – Typisk 4355 mAh batteri
 • 50 MP Octa PD Quad Bayer Vidvinkelkamera
 • 12MP Ultra Vidvinkelkamera
 • 10.8MP Främre kamera

Google Pixel 7 Pro

 • 6,7 tum skärm – QHD + (1440 x 3120) LTPO OLED med 512 PPI – 120Hz
 • Up till 1000 nits (HDR) och upp till 1500 nits (högsta ljusstyrka)
 • Mer än 24 timmars batteritid – upp till 72 timmars batteritid med Effektivare batterisparläge
 • Minimum 4926 mAh batteri – vanligtvis 5000 mAh
 • 12 GB RAM
 • 50 MP Octa PD Quad Bayer vidvinkelkamera
 • 48MP huvudkameror – 5 x optisk zoom
 • 10.8MP främre kamera

Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Kungen av vikmobiler är tillbaka Tredje gången gillt, visar Motorola Razr 2022. Äntligen lever Motorolas hopfällbara mobil upp till sin ikoniska föregångare.
Lång men medelmåttig användningstid Nokia X30 5G är den grönaste telefonen från finska HMD, men prestanda är inte imponerande.
Black Week 2022: Sex fantastiska mobilerbjudanden Du kan hitta bra mobiler till bra priser på Black Friday, men butikerna försöker också bli av med de mest osäljbara produkterna. Så här undviker du felköp.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Toppmobiler under 2023 kommer ha denna processor Så här blir Qualcomms nya systemkrets för de dyraste Android-mobilerna på marknaden.
Den perfekta mellanmobilen Pixel 7 har i stort sett allt som storebror Pro har – men lite billigare.
Följ Ljud & Bild