Search
Generic filters

Apples kurs störtdök

Efter ett katastrofalt kvartal reagerade marknaden kraftigt.

Igår släppte Apple sin rapport för andra kvartalet. Omsättningen låg på 50,6 miljarder dollar med ett resultat på 10,5 miljarder dollar. Det låter kanske bra, men inte jämfört med ett år sedan då siffrorna var 58 miljarder respektive 13,6 miljarder dollar.

Marknaden reagerade med besvikelse och kursen dök hela 8 procent. Det är snudd på den värsta börsdagen i företagets historia. Bakgrunden är att det inte bara varit ett dåligt kvartal, utan andra kvartalet i följd som man inte når analytikernas förväntningar.

Huvudproblemet är att iPhone-försäljningen viker. Under kvartalet sålde man 51,2 miljoner enheter, jämfört med 61,2 miljoner under samma period förra året. Även iPad-försäljningen går ned. Från 12,6 miljoner för ett år sedan till 10,3 miljoner detta kvartal.

För att göra marknaden nöjd måste man visa nya produkter och tjänster som har potential att få upp intäkterna igen. Om den nyligen lanserade 9,7-tums iPad Pro och den nya budgetmobilen iPhone SE räddar försäljningen nästa kvartal får vi se.

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.