TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Äntligen Apple Pay hos Handelsbanken

Nu kan till sist även Handelsbankens kunder betala med Apple Wallet

För 5 år sedan lanserade Apple sin mobila betalningstjänst och digitala plånbok Apple Pay. Länge verkade det som att bara de allra största länderna skulle få tjänsten, men 2017 lanserades till sist Apple Pay i Sverige. Till en början var det bara Nordea och bensinkedjan ST1 som stödde betalningslösningen.

Nu finns Apple Pay i Sverige Lämna kreditkortet hemma och betala med din iPhone i butikerna.
apple pay terminal

Med åren har dock fler och fler banker anslutit sig, med undantag för två storbanker som tagit det väldigt lugnt. Idag meddelade dock Handelsbanken till sist att det nu går bra att lägga till sina betalkort i Apple Wallet. Tidigare har de endast stött Samsung Pay.

Därmed kan man nu blippa sin iPhone eller Apple Watch istället för kreditkortet i butikens betalterminal. En säkrare lösning då man faktiskt måste låsa upp dem innan det går att betala. Dessutom kan man ju spärra sin tappade iPhone på distans med Hitta-appen (tidigare Hitta min iPhone).

Då väntar vi bara på att även SE Banken ska släppa sargen.

Så här lägger du till ditt Handelsbanken-kort i Apple Wallet

 

1 svar på ”Äntligen Apple Pay hos Handelsbanken”

  1. Bra att det rör på sig!
    Då väntar vi på att även Googlepay ska bli tillgänglig för Handelsbankens kunder så att vi slipper ta omvägen via Klarna.

    Svara

Lämna en kommentar

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.