Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Allt fler tidiga köpare lämnar tillbaka sina Vision Pro

Klagomål på bekvämlighet, huvudvärk och trötta ögon gör att många returnerar sina dyra leksaker.

Av / 2024-02-16 - 09:00
Allt fler tidiga köpare lämnar tillbaka sina Vision Pro

Knappt har Apples futuristiska VR-headset Vision Pro hunnit lanseras förrän nätet fylls av besvikna kunder. Det finns en orsak till timingen och det är att man får två veckors öppet köp, så om man är missnöjd är det nu man måste skicka tillbaka dem.

Läs också Apple Vision Pro kommer tidigare än väntat Tidigare rykten om stora förseningar visade sig vara falska.

Precis som många tidiga recensenter påpekade är det problem med bekvämligheten. Glasögonen är nämligen inte bara tunga, utan också framtunga, och det gäller att remmarna passar perfekt. Många rapporterar att det helt enkelt var för obekvämt att ha dem på sig mer än korta stunder. Inte så bra för en produkt som Apple menar kan vara ett arbetsverktyg där man kan strunta i att ha en skärm.

 

Post by @parkerortolani
View on Threads

 

För andra ger de högupplösta skärmarna som sitter nära ögonen trötthet, medan andra klagat på att det är svårt att fokusera. Ytterligare andra får huvudvärk, vilket i och för sig kan bero på att de har ett synfel som inte märks lika mycket med normala skärmar.

Läs också Apple Vision Pro – Här är recensenternas dom! Apple Vision Pro kommer ut i butik imorgon. Här kan du läsa de viktigaste punkterna från de första recensionerna.

Andra klagomål är mer direkta där det handlar om att de inte kan se någon fördel med att använda produkten framför en vanlig dator. Eller att gränssnittet för arbete inte är tillräckligt bra. För att inte tala om att många saknar stöd för viktiga appar, eller att de inte hittat någon app som gjort dem övertygade om att fördelarna överväger nackdelarna.


Kanske har många också insett att 3500 dollar (drygt 36 000 kr) är mycket pengar för något som mer är en rolig grej än något man har praktisk nytta av i vardagen.

Det ska dock sägas att många av de som provat säger sig vara positiva till att testa kommande mer raffinerade versioner av Vision Pro.

Källa: The Verge

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen