Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra Elite 4 Active gillar aktivitet

Nya true wireless-lurar designade för en aktiv livsstil.

Av / 2022-01-04 - 10:00
Jabra Elite 4 Active gillar aktivitet

Imorgon kickar CES igång, men redan idag släpper Jabra nyheten om ännu ett nytillskott i Elite-familjen: Elite 4 Active.

Elite 4 Activ ska enligt uppgift vara något av en budgetvariant av Elite 7 Active (som för övrigt ligger i ”testkön” hos oss) men fortfarande med många funktioner som konkurrenterna i samma prisklass saknar.

Jabra Elite 4 Active
Foto: Jabra

Hörlurarna har fyra inbyggda mikrofoner och ett speciellt skydd av nät som är tänkt att fungera mot vindbrus så att användaren hörs klart och tydligt under samtal. Vidare är hörlurarna IP57-klassade, vilket innebär att de är både vattentäta och svettsäkra och de ska även sitta så pass bra i öronen att de inte trillar ur under tuffa och svettiga träningspass.

Jabra Elite 4 Active
Med IP57-klassning sägs öronpropparna klara svettiga träningspass. (Foto: Jabra)

De är utrustade med 6mm högtalarelement och här finns aktiv brusreducering (ANC), anpassningsbar equalizer och HearThrough. Lurarna kan även användas i monoläge (användas en i taget) om så önskas.

Batteritiden uppges till sju timmars oavbruten speltid med aktiv brusreducering och sägs utökas upp till 28 timmar med laddetuiet.

”Alla förstår vikten av att hålla sig i form och Elite 4 Active hjälper användare att hålla uppe motivationen och koncentrationen under sina träningspass. Nya Elite 4 Active är ett utmärkt alternativ för de som har en aktiv livsstil, men inte kräver samma intensitet som premiumalternativet Elite 7 Active. Återigen visar vi att Jabra erbjuder något som passar allas personliga preferenser” säger Calum MacDougall, vice VD på Jabra.

Elite 4 Active har stöd för Alexa, automatisk uppspelning med Spotify och automatisk anslutning till Android-enheter med Google Fast Pair (kompatibel med Android OS 6.0 och senare).

Pris och tillänglighet Jabra Elite 4 Active

Elite 4 Active finns i marinblå, svart och ljus mint och finns att köpa i butik från och med idag för 1 299 kronor.

Åsa Warme Hallén
(f. 1972): Hamnade år 1995 av en slump på tidningen Elektronikvälden (som sedan bytte namn till Ljud & Bild). Fram till 2013, då hon valde att prova sina vingar på annat håll, hade hon varit projektledare, journalist och redaktionschef. Sedan mars 2021 är hon tillbaka på frilansbasis. Åsa skriver främst om användningsbara prylar som gör livet roligare. Hon ser eventuellt saker och ting från ett litet annat perspektiv än sina kollegor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen