Nyhet

Fjäderlätta och billiga hörlurar från Creative

Sound Blaster JAM V2 – billiga trådlösa hörlurar som funkar bra på hemmakontoret.
forfatter

Som trådlös Bluetooth-hörlur erbjuder Sound Blaster JAM V2 multitillkoppling så att de kan kopplas till två enheter samtidigt. Till exempel mobiltelefon och PC. Du kan lyssna på musik från din PC samtidigt som du svarar på ett telefonsamtal från din mobil utan att behöva byta enhet.

Hörluren kan också ses som en fullvärdig tillgång till hemmakontoret med två inbyggda mikrofoner med Qualcomm cVc 8.0-brusreducering. Detta ska bidra till tydligare samtal även i störande omgivningar.

Överlägset samtalsljud Sennheisers brusreducerande PXC 550 har fått nytt liv av danska EPOS. Det fullständiga namnet är EPOS Sennheiser Adapt 660 och den största skillnaden är att samtalskvaliteten är ännu bättre.
EPOS Sennheiser ADAPT 660 spread

Creative vill ha bästa möjliga trådlösa ljudöverföring och bjuder därför på aptX HD-ljudkodning. För minsta möjliga försening av ljudet stödjer den även aptX Low Latency.

Sound Blaster JAM V2-gigapixel-standard-width-3840px
För bara 40 euro är Sound Blaster JAM V2 en billig investering till kontoret. Foto: Creative

Förbättrade samtal med Windows-app

SondBlaster har lanserat sin egen SmartComms Kit, en app till Windows 10 som gör samtalen enklare och bättre. Bland annat med VoiceDetect som automatiskt slår av och på användarens mikrofon baserat på röstigenkänning. Tvåvägs NoiceClean-funktion reducerar störande ljud i båda riktningar. Detta är enbart tillgängligt för Windows 10-användare.

Sound Blaster JAM V2 kan kopplas till PCn med Bluetooth men när man sitter på kontoret och ska använda de under en längre period är det bra att man även kan använda den medföljande USB C-kabeln. Både eftersom det blir stabilare och att man slipper tänka på batteritiden.

Batteritiden uppges vara upp till 22 timmar, vilket i praktiken borde innebära minst två arbetsdagar.

Sound Blaster JAM V2 lifestyle-gigapixel-standard-width-3840px
Foto: Creative

Sound Blaster JAM V2: Pris och tillgänglighet

Creative Sound Blaster JAM V2 kostar ca 400 kronor (40 euro) och kan förbeställas på creative.com.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.