Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sonos Ace är här

Sonos efterlängtade hörlurar är nu officiellt lanserade. Vi har fått en smygtitt.

Av / 2024-05-21 - 17:02
Sonos Ace är här

Ryktena om att Sonos hade en hörlur på gång har florerat under en lång tid. Faktum är att vi först hörde talas om dem 2021, men nu är de äntligen här: Sonos har tillverkat en hörlur och den heter Ace. Och den kommer att finnas i butikerna i början av juni.

Förutom att fungera som brusreducerande (ANC) hörlurar med Bluetooh (även förlustfritt via AptX Lossless) är Sonos Ace utformad med tanke på hemmabioupplevelser – tillsammans med Sonos egna hemmabiosystem. Vi återkommer till dig om hur allt hänger ihop.

Sonos Ace utnyttjar allt vi har lärt oss under två decennier som ledande inom ljudbranschen för att ge fantastiskt ljud, snygg design och långvarig komfort till en av de största och mest populära ljudkategorierna i världen”, säger Sonos VD Patrick Spence.

Trådlösa hörlurar från Sonos. Vi har väntat på dem länge – men nu är de här. (Foto: Sonos)

Designen är enkel, på gränsen till försiktig, men också ganska elegant. Sonos Ace har ovala öronkåpor och ett mjukt vadderat huvudband. Allt i samma färg, som antingen är matt vit eller matt svart. Huvudbågen är av metall. Den enda visuella touchen finns på insidan av öronkåporna, där en färg visar skillnaden mellan höger och vänster.

Läs också Sonos Arc: Ännu bättre med bakhögtalare och subwoofer Sonos bästa soundbar Arc blir ännu bättre med trådlösa bakhögtalare och subwoofer. Här får du äkta hemmabioljud.

Öronkuddarna i memory foam och kustläder är utbytbara och hålls på plats med magneter. Det är en läcker detalj. Sonos får också poäng för att ha valt riktiga, fysiska kontroller framför touch.

Med en enkel knapptryckning kan du flytta ljudet från högtalarna till hörlurarna (Foto: Sonos)

Flytta ljudet med ett tryck

Det som omedelbart skiljer Sonos Ace från mängden av lyxiga trådlösa ANC-hörlurar är en extra knapp på den högra öronkåpan som växlar mellan hemmabioljud och personlig lyssning. Tanken är att man med en enkel knapptryckning kan ”flytta” ljudet från högtalarna till hörlurarna. På så sätt kan man till exempel fortsätta titta på sin film eller serie utan att störa grannarna, barnen eller sin bättre hälft. Med hjälp av head tracking och spatialt ljud via Dolby Atmos stannar ljudbilden på samma plats i rummet som den gjorde på hemmabiosystemet.

Vi fick en förhandstitt på funktionen vid en pressdemonstration i Köpenhamn nyligen. Hur Sonos Ace låter och känns i detalj kommer vi att återkomma till i ett test. Men huvudspårningen och simuleringen av att lyssna på högtalare verkade ganska övertygande under demonstrationen.

Ace finns i svart och vitt. (Foto: Sonos)

Batteritiden är beräknad till 30 timmar, och om det kniper kan du få tre timmars batteritid på en tre minuters laddning. Tillräckligt för att se hela Dune 2.

Tillgänglighet och pris

Sonos Ace kommer att finnas tillgänglig från och med den 6 juni. De finns i vitt och svart och kostar 5 499 kronor.

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Rulla till toppen