Sennheiser lovar proffsljud till lågpris

HD 560S är närmast oerhört billiga jämfört med vad som utlovas.

Sennheiser HD 560S spread

Sennheiser lovar att nya HD 560S levererar ett mycket neutralt ljud, som uppfyller ljudteknikers höga krav på ljudkvalitet när de mixar sina inspelningar. Samma egenskaper kommer naturligtvis också att gynna musikälskare.

”Med naturligt och korrekt referensljud som avslöjar varje detalj, kompletterad med en oöverträffad lågfrekvent förlängning, ger hörlurarna dig en unik ljudupplevelse, och en känsla av att knappt sitta på huvudet eller öronen.”

Läs också Nya hörlurar? Hoppa över brusreducering ... och bli förbluffad! Köp traditionella hörlurar för pengarna du hade tänkt lägga på de bästa trådlösa brusreducerarna.
9 hodetelefoner 2020

HD 560S är fjäderlätta

HD 560S väger lite, bara 240 gram. I kombination med den öppna, ventilerande designen lovas vi en komfort av högsta klass.

Högtalarelementen på 38 mm är vinklade något bakåt, så ljudet borde låta mer som om det kommer framifrån. Som från ett par högtalare. Samma princip används på flaggskeppet HD 800S, som har kanske det bästa stereoperspektivet vi har hört hittills från några hörlurar.

Sennheiser lovar att de prisvärda hörlurarna kommer att ge mycket av stereoperspektivet från ett par högtalare, men utan rumsproblemet får man med högtalare.

Sennheiser HD 560S
Sennheiser HD 560S

För stationär användning

Som de flesta öppna hörlurar är HD 560S inte heller avsedd för bärbar användning. Inte bara ljudläckor bli ett problem, 120 ohm impedans kan också vara problematiskt för bärbara spelare. Även kontakten i slutet av kabeln är av stor typ, 6,3 mm. Det följer visserligen med en adapter till ett litet 3,5 mm jack, men det är förmodligen snarare avsett för ljudkort och stationära förstärkare med ett litet hörlursuttag.

Pris och tillgänglighet

Med alla lovord för ljud i referensklass är det nästan sensationellt att HD 560S inte kostar mer än fyra kilo marulk: 2 190 kronor. Hörlurarna finns redan på butikshyllorna.

Vi har tagit in Sennheiser HD 560S för testning, och ser fram emot att dela våra erfarenheter.

sennheiser.com

 

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.
  Ratched är en av Netflix största succéer någonsin.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.