Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 10Delta

Nyhet

Fyra nya Philips-modeller för träning

Philips lanserar hörlurar och öronproppar för träning och sport.

Skrivet av / 2021-01-27 - 12:37
Fyra nya Philips-modeller för träning

Av aktiva sportentusiaster i åldern 16-24 år, använder nästan två tredjedelar hörlurar eller öronsnäckor. Philips vill ha en del av den kakan, med fyra nya modeller som kommer i april. Det kommer flera typer av hörlurar och öronproppar, både on-ear, med nackband och helt trådlösa öronproppar.

Philips TAA7306 in case-gigapixel-standard-width-3840px Philips TAA7306 lifestyle
<
>
A7306 är Philips nya flaggskepp inom helt trådlösa öronproppar för träning. Foto: Philips

Philips A7306 – Flaggskepp utan en tråd

A7306 är Philips nya flaggskepp bland helt trådlösa sportproppar. Avsedda för den moderna idrottsutövaren, ska de ge ”exceptionell passform och komfort med tre olika färgade vingar och tre löstagbara öronbyglar.”

En bra passform bör säkerställa bästa möjliga passiva brusreducering medan stora 9 mm element (drivers) bör ge ”ett fantastiskt ljud”. Batteritiden är upp till 6 timmar kontinuerligt, medan det bärbara laddningsfodralet ger 18 timmar extra. Med snabbladdning får du 1 timmes ljud med bara 15 minuters laddning.

Philips A7036 har en inbyggd pulsmätare och är kompatibla med flera träningsappar. Öronpropparna är vattentäta, dammtäta och svettsäkra med IP57-certifiering, och fodralet har inbyggt UV-ljus som dödar nästan alla bakterier på öronsnäckorna på 20 sekunder.

Läs också Inte som andra sportlurar Hörlurar som pryds av Adidas-loggan måste kunna uppfylla en del krav, och RPT-01 är ingen besvikelse.
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v90), quality = 100 Philips TAA6606
<
>
Philips A6606 ger musik genom kindbenet. Foto: Philips

Philips A6606 – Musik inpå benet

I stället för vanliga element placeras Philips A6606 mot kindbenet, varefter ljudet fortplantar sig vidare in i öronen. En fördel med det är att hörlurarna kan göras mycket vattentäta (IP67), så att du kan använda dem för att simma med. Dessutom, eftersom de inte blockerar hörselgången, hör du allt som händer runt omkring dig. En stor fördel när du reser i farlig trafik.

Philips A6606 använder en mycket lätt titanstruktur och ska passa perfekt under en cykelhjälm. Som en extra säkerhet levereras hörlurarna med integrerade LED-lampor som styrs från Philips Headphones-appen.

Batteriet håller för 9 timmars uppspelning. Snabbladdning i 15 minuter ger en timmes speltid, medan hörlurarna är fulladdade inom 2 timmar.

Philips TAA4216 Philips TAA4216 gymbag
<
>
Philips A4216 är för motionärer och idrottare som föredrar kåpor. Foto: Philips

Philips A4216 – för dig som gillar kåpor

Om du inte gillar öronproppar eller att skicka ljudet genom skallen, utan föredrar traditionella kåpor, A4216 kan vara för dig. Detta är on-ear hörlurar för träning och andra ”hårdföra utomhusaktiviteter”. Vi utlovas bra brusreducering och stora 40 mm element som bör ge bra ljud med ”djup bas”.

De är lätta och har ”utformats ergonomiskt för extra komfort”, bland annat med memory foam med en specifik kylgel som förhindrar fuktighet i öronen när de tränar intensivt. Hörlurarna kan tvättas för god hygien.

Speltiden är 25 timmar och kan snabbladdas i 15 minuter för 2 timmars lyssnande.

Philips TAA3206 lifestyle Philips TAA3206
<
>
Philips A3206 är semi-trådlösa kontakter med en nacksladd. Foto: Philips

Philips A3206 – Trådlösa örontoppar med nackband

Bara för att det är helt trådlösa öronproppar som är den nya trenden betyder inte det att det inte finns någon fördel med att välja öronproppar med nackband. För det första har de längre speltid. För det andra är det svårare att förlora dem, och om du tar ut dem under en kortare tid, hänger de runt halsen och är lätta att sätta tillbaka i öronen. Istället för att behöva dra ut fodralet ur fickan och öppna det hela tiden.

Philips A3206 erbjuder ”en kombination av presentation, komfort och säkerhet för löpare, vandrare och gymträning.” De är extra lätta, och även vattenavstötande. Elementen är stora, 13,6 mm, för bättre dynamik och basrespons.

Öronpropparna är kompatibla med både Google Assistent och Siri, och batteriet räcker för 10 timmars musikuppspelning i sträck.
Välj mellan tre utbytbara vingar och tre öronbyglar, så att du kan hitta din optimala passform. Laddningen bakom nacken är förstärkt med Kevlar och har en inbyggd reflex som syns i mörker.

Tillgänglighet och priser

Alla fyra modellerna lanseras i april. Vi har ännu inte fått priser.

philips.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

FiiO ska ge dina hörlurar guldljud

Black Week: Gör ett hörlursfynd

Olivia Rodrigo-version av Sonys briljanta öronproppar

Kampen om världens bästa hörlurar

Lyx-öronproppar till halva priset

High-end planar till vardagspris?

Öronproppar med sköldpaddskraft

Hörlurarna vi dreglar efter!

Dubbelt så bra talkvalitet

B&O Atelier Edition i höstfärger

Sennheiser förklarar priskrig på ANC

Förbättrad premiummodell från Bowers & Wilkins

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen