TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR
Nyhet

Nya JBL-proppar för alla öron

Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.

forfatter
Publicerad 2022-08-17 - 18:19
Ljud & Bild specificerar att reseomkostnaderna för detta reportage betalades av tillverkaren.

Stämningen kunde inte varit mer somrig när JBL presenterade sina senaste hörlurar och högtalare på Tivoli i Köpenhamn. Och det fanns något för alla – så länge du är ute efter helt trådlösa öronproppar (true wireless) och festliga högtalare.

JBL har inte mindre än tre olika serier av helt trådlösa öronproppar. Och även om det skiljer i pris och funktioner, har alla aktiv brusreducering. Och priset är absolut överkomligt – även för de dyraste.

1.JBL Tune Flex Ghost Hero Black
JBL Tune Flex Ghost Hero Black. (Foto: JBL)

Den billigaste modellen är JBL Tune Flex, som finns att köpa från september. Trots att priset är 1000 kronor har de aktiv brusreducering och en batteritid på upp till åtta timmar i pluggarna och ytterligare 24 timmar i laddningsetuiet.

För träning finns den dyrare (1 500 kronor) JBL Reflect Areo, som är helt vatten- och svetttät (IP68). Den har inte bara elektronisk brusreducering utan True Adaptive Noise Cancelling, så det måste ju vara bra. Batteriets livslängd är som på Tune Flex, åtta timmar i öronsnäckorna, medan etuiet ger 20 timmars extra livslängd.

1.JBL Reflect Aero Product Image Hero Blue

JBL Reflect Aero. (Foto: JBL)Slutligen finns det JBL Live Pro 2, som är efterföljaren till den utmärkta Live Pro+. Priset har minskat lite (1 500 kronor kostar de nu), och det finns True Adaptive Noise Cancelling och IPX5-tålighet.

Läs också De här öronpropparna låter magiskt – om du gör rätt JBL Live Pro+ är kompletta, med aktiv brusreducering. Och även om de är medelmåttiga direkt ur kartongen så räddas de av en sagolik EQ i appen. Alltså kan ljudet ändå bli klassledande!
JBL LIVE PRO+ spread

Gamers blir inte heller snuvade på helt trådlösa pluggar. JBL Quantum TWS har liksom de andra 2022-öronpropparna aktiv brusreducering. Och eftersom snabb svarstid är avgörande i spel, kommer de med en speciell USB-C-ljudadapter. Bluetooth stöds också och priset är 1 500 kronor.

JBL är dock fortfarande ett högtalarmärke. Och de hade tagit med sig små men festliga talare till Tivoli. Mest iögonfallande var JBL Pulse 5, som kombinerar en bärbar Bluetooth-högtalare med en ljusshow som i den nya upplagan täcker hela högtalaren – även botten. Den lilla rackaren spelar ganska bra – och fixar ljusshowen själv. Priset är 2 500 kronor.

P 20220812 152348
Key account manager Michael Bruun från Harman demonstrerar JBL Pulse 5. (Foto: John Alex Hvidlykke, L&B)

Även om discoljuset var kul att titta på behövs mer bas när det är fest. Här hade de tagit med JBL Boombox 3 (5 500 kronor), som både är vattentät (IP67) och faktiskt låter förvånansvärt bra!

Läs också Perfekt balans mellan fest och finess JBL Boombox 2 har definitivt tillräckligt med kraft för att plåga folk i parken. Den låter dessutom förvånansvärt bra.
JBL Boombox 2 SPREAD
JBL BOOMBOX 3 BEACH 1 x1
JBL Boombox 3 (Foto: JBL)

Att presentationen ägde rum på Tivoli var inte bara för att locka ut teknikjournalisterna ur sina hålor. JBL har inlett ett samarbete med nöjesparken om att stå för ljudet till de så kallade trädgårdsfesterna. Före och efter fredagsrocken är det DJ:s som värmer upp och kyler ner och i flera delar av parken är det loungestämning. Här använder man dock de något större partyboxarna.

Läs också Konsertljud i trädgården Om du inte får igång festen med den här så är det i alla fall inte högtalarens fel.
JBL PartyBox 710
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!
blank

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
blank
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
blank
Seriösa trådlösa från Focal Focal Bathys är trådlösa hörlurar med ANC. Men de tävlar inte mot Sony och Bose, här siktas det nämligen högre.
Office-headset från B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen skapat ett headset för hemmakontoret och arbetsplatsen.
I vardagens buller behöver du de här! I vardagens trafik och oväsen är det på tiden att göra hörseln en tjänst. Här är vår Topp 10-lista över rekommenderade hörlurar och proppar med brusreducering.
Px8 är nytt flaggskepp från Bowers & Wilkins B&W lovar ännu bättre hörlursljud tack vare nya element med carbonmembran.
Självformande proppar från Logitech Individuellt formgjutna öronproppar har hittills varit reserverat för professionella musiker. Logitech har hittat en lösning som verkar genial.
Minecraft ska locka unga att återvinna elektronik Elgiganten och Microsoft inleder samarbete med spelet Minecraft i centrum. Unga spelare ska utbildas i att återvinna gamla elektronikprodukter.
Följ Ljud & Bild