Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Buds Pro 2: Ännu bättre proppar från OnePlus

Föregångaren blev "Bäst i test" hos oss. Hur mycket bättre blir nya Buds Pro 2?

Av / 2023-02-08 - 18:03
Buds Pro 2: Ännu bättre proppar från OnePlus

OnePlus Buds Pro 2 ersätter de första Buds Pro, som vi tyckte var de bästa öronpropparna i sin prisklass. För även om de är OnePlus flaggskepp kostar de bara hälften av Apples berömda AirPods Pro. Som de kopierar ganska skamlöst, bara med svart och krom istället för vit färg.

Förutom ljudkvaliteten gillade vi särskilt kvaliteten på brusreducering och omgivande ljud, medan olika sov- och avslappningsljud verkade mer som en gimmick. EQ-funktionen var en liten förlust, även om ljudet ändå var mycket bra.

OnePlus Buds Pro 2 Green

OnePlus Buds Pro 2 har ljud i samarbete med Dynaudio. Foto: OnePlus

Ljud av Dynaudio

Med Buds Pro 2, som är både vatten- och dammtäta med IP55-certifiering, har OnePlus satsat ännu hårdare på ljudkvaliteten med akustiker från välkända Dynaudio i teamet. De gör studiomonitorer och även några av de mest välljudande högtalarna på marknaden, och vi har därför höga förväntningar på ljudkvaliteten på nya Buds Pro 2, som vi har fått in för test.

OnePlus Buds Pro 2 drivers-scaled
Dubbla element – för dynamikens skull. Foto: OnePlus

Två element

Det finns två element i varje öronpropp: en 11 mm bas och en 6 mm diskant. Detta för att uppnå bättre dynamiska egenskaper, med mer kontroll över ljudet – och inte minst basen. Målet är att ”uppleva musiken som den spelades in i studion”, enligt OnePlus.

Till skillnad från sina föregångare har öronsnäckorna fyra förinställda EQ-filter, som ställs in i samarbete med Dynaudio. Om användaren själv kan ställa in något framgår inte av pressmeddelandet.

Läs också Strålande AirPods-kopia Det är helt uppenbart att OnePlus har använt AirPods Pro som mall, men Buds Pro är ändå så lyckade att de förtjänar att betraktas som något eget.

Lång batteritid

OnePlus lovar ”kristallklara samtal” från de inbyggda mikrofonerna och har dessutom en batteritid på totalt 39 timmar (när man lägger ihop batterierna i själva propparna och det i laddningsetuiet). Med snabbladdning får du upp till 10 timmars speltid från bara 10 minuters laddning! Trådlös laddning stöds också.

Du kan ansluta propparna till två Bluetooth-enheter samtidigt tack vare multipoint-stöd. De kopplas snabbt till mobilen med Google Fast Pair, och ljudfördröjningen med Bluetooth 5.3 är bara 54 ms, vilket gör ljudet bättre synkroniserat när du spelar spel eller tittar på video.

Smart brusreducering

Öronsnäckorna har så kallad Smart Adaptive Noise Cancellation (ANC), som tar bort omgivande oljud med upp till 48 dB, över ett brett frekvensområde (upp till 4 kHz, varefter öronsnäckorna akustiskt dämpar resten). Detta innebär att även mänskliga röster runt omkring dig kan filtreras bort bättre.

Men det betyder också att det omgivande ljudläget kan ge mer naturligt och högfrekvent ljud än man är van vid. Trevligt när du behöver höra trafiken runt dig, eller om du vill delta i en konversation med andra utan att behöva ta ut propparna.

Foto: OnePlus

Bluetooth med bättre ljud

För att få bästa möjliga ljud via Bluetooth använder OnePlus kodeken LHDC 4.0. Det är en kodek utvecklad av Huawei och konkurrerar med Sonys LDAC. Målet är att uppnå CD-kvalitet, med upp till 960 kbps bandbredd. Högre upplösningar stöds också, men frekvensregistret över 20 kHz återges inte förlustfritt.

Precis som sin föregångare har Buds Pro 2 ett inbyggt hörseltest som anpassar sig till bärarens hörsel. Nytt är att öronsnäckorna nu också gör en skanning av hörselgången.

Uppslukande ljud

OnePlus Buds Pro 2 stöder Googles 3D-ljud som ingår i Android 13. Rumsligt ljud är optimerat specifikt för Buds Pro 2 och ska simulera det uppslukande surroundljudet du får på bio. Du kommer också att lynna lyssna på flerkanaliga ljudspår på YouTube och Disney+.

När de är ihopkopplade med mobiltelefonen OnePlus 11 utnyttjar öronsnäckorna Dolby Atmos, samt Dolby Head Tracking, som håller ljudbilden på ett ställe, även om du rör huvudet. Även stereo-ljudkällor ”uppmixas” till 3D-ljud. Om du vill.

Foto: OnePlus

Tvåfärgade

OnePlus Buds Pro 2 är tvåfärgade, med matt och metalliskt material, och vi lovas en ”överlägsen taktil upplevelse”. Med andra ord bör touchfunktionen på ”skaften” fungera riktigt bra.

Du kan välja mellan färgerna Arbor Green, som matchar den gröna färgen på OnePlus Pad och OnePlus 11, och Obsidian Black som då naturligtvis är svart.

Foto: OnePlus

Om pris och tillgänglighet

OnePlus Buds Pro 2 kostar 1 990 kronor och är tillgänglig nu.

Mer info: oneplus.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Rulla till toppen