Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

AZ40M2: Uppföljare till testvinnare från Technics

Technics har uppgraderat vår budgetfavorit. EAH-AZ40M2 har främst fått nya funktioner och bättre brusreducering.

Skrivet av / 2023-06-20 - 14:38
AZ40M2: Uppföljare till testvinnare från Technics

Technics EAH-AZ40M2 har samma 6 mm element som sin föregångare, och det kommer inte att förvåna oss om den akustiska ljudkvaliteten är praktiskt taget identisk. Och det är inget fel med det, de vann nämligen vårt grupptest i sin prisklass.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle3
Foto: Technics

Men det är ändå ett bra steg upp på ljudkodek-sidan. Technics har valt att inkludera Sonys LDAC-codec i AZ40M2, där föregångaren använde AAC och SBC. LDAC är nästan förlustfritt ljud i CD-kvalitet och stöder också upp till 24-bit/96 kHz, då med försämrad musiksignal jämfört med originalet. Android-baserade mobiler stöder denna kodek, men iPhone-användare får nöja sig med AAC (256 kbit/s).

Läs också De bästa budgetpropparna Technics EAH-AZ40 gör så mycket rätt att man kan undra varför man egentligen skulle lägga mer pengar.

Brusreduceringen

En annan nyhet är ny och förbättrad brusreducering, med ett digitalt filter och en så kallad feedforward-mikrofon, som ska jobba bättre tillsammans för att dämpa oväsen. Öronkuddar i fyra olika storlekar ingår för bättre akustisk anpassning till det enskilda örat.

Motsatsen till brusreducering är omgivande ljud, och det finns två lägen: ”Natural ambient” och ”Attention”. Den första fångar alla omgivande ljud och skickar dem in i dina öron, medan ”Attention” istället fokuserar på tal.

Technics EAH-AZ40M2 lifestyle
Foto: Technics

3 enheter samtidigt

Föregångaren hade multipoint-anslutning med möjlighet att ansluta två enheter samtidigt. Med AZ40M2 har antalet ökats till tre. Till exempel PC, surfplatta och mobil samtidigt, så att du enkelt kan växla mellan enheter.

De har faktiskt valt att minska antalet mikrofoner från sex till fyra, men strålformning används fortfarande för att bäst fånga användarens röst. Det kan till exempel vara så att det är lättare att skriva programvara för färre mikrofoner, och att det därför fungerar bättre vid samtal. Annars är ett lite oklart varför två mikrofoner har tagits bort.

Bra batteritid

Batteriets livslängd anges till 5,5 timmar för öronpropparna med brusreducering och 7 timmar utan. Batteriet i fodralet ger 2,3 extra laddningar.

Technics EH-AZ40M2 är IPX4-vattentålig och kan styras med appen Technics Audio Connect. Här finns också en EQ-funktion.

EAH-AZ40M2_Front_Earbuds_Out_Case_Closed_S_Silver EAH-AZ40M2_Slant_Earbuds_Out_Case_Closed_N_RoseGold EAH-AZ40M2_Earbuds_Front_In_Case_Open_K_Black
<
>
Foto: Technics

Technics EAH-AZ40M2: tillgänglighet och pris

Technics EH-AZ40M2 kommer att finnas tillgänglig under juni, och med ett pris på 150 euro förväntar vi oss ett något högre kronpris än föregångarens 1500 kronor.

Mer info: technics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen