Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Apple ger AirPods fler och bättre funktioner

Apple kommer att släppa ny programvara som ger nya funktioner till flera AirPods-modeller.

Av / 2023-06-07 - 20:32
Apple ger AirPods fler och bättre funktioner

Det är användare av andra generationens AirPods Pro som får de största uppgraderingarna.

Adaptive Audio, Personalized Volume och Conversation Awareness är namnen på tre nya funktioner.

Hybrid-ljudbehandling

AirPods Pro (2:a generationen) har redan välfungerande brusreducering och omgivande ljud. Med den nya funktionen ljudanpassning (Adaptive Audio) mixar öronsnäckorna automatiskt de två lägena, baserat på den miljö användaren befinner sig i. När du rör dig från bullriga miljöer till en lugn naturlig miljö växlar öronsnäckorna från brusreducering till omgivande ljud så att du hör fågelsång. Till exempel.

Automatisk ljudnivå

Personligt anpassad volym (Personalized Volume) lär sig miljön omkring dig med hjälp av maskininlärning och kommer med tiden att bli allt bättre på att ställa in rätt ljudnivå för din musik eller podcast i förhållande till miljön omkring dig.

Anpassar sig till dina samtal

Sedan finns det samtalsmedvetenhet (Conversation Awareness), som automatiskt drar ner volymnivån och höjer röster framför användaren, samtidigt som bakgrundsbuller minskas.

Alla dessa funktioner är endast för AirPods Pro (2:a generationen).

Läs också Nya AirPods Pro AirPods Pro har uppgraderats med bättre brusreducering och personligt 3D-ljud, medan etuiet nu går att spåra med Hitta-appen.

Mer smärtfri multipoint

Dessutom får alla AirPods-modeller som stöder multipoint, inklusive hörlurarna AirPods Max, funktionen Automatisk Växling som automatiskt växlar mellan anslutna enheter. ”Så det går smidigare att växla från en favoritpodd på iPhone till ett jobbsamtal på Mac.”

Stäng av mikrofonen

En ny funktion för att stänga av eller slå på mikrofonen fungerar också på AirPods Pro (båda generationerna), AirPods (3:e generationen) och Airpods Max. Tryck på ”skaftet” – eller den digitala kronan på dina AirPods Max – för att snabbt stänga slå av eller på sin egen mikrofon. Allt för att göra smidigare att göra andra saker samtidigt.

AirPods uppdateras till hösten

Användare som är med i Apple Developer Program kan komma åt betaversionen av dessa funktioner redan nu. Funktionerna kommer sedan att rullas ut till alla användare i höst.

Läs hela pressmeddelandet här.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen