TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Airpods Pro rättar till problemen

AirPods Pro har uppgraderats med bättre brusreducering och personligt 3D-ljud, medan etuiet nu går att spåra med Hitta-appen.

forfatter
Publicerad 2022-09-07 - 22:00

Det hade spekulerats före evenemanget att det också skulle finnas en ny version av AirPods. Och det gjorde det. Apple AirPods Pro har uppgraderats med en ny H2-processor som ger bättre brusreducering och möjligheten att anpassa rumsligt ljud för användaren. Detta görs genom att använda mobilens kamera för att analysera örats form.

Second-generation AirPods Pro using Personalized Spatial Audio on iPhone 14 Pro.

Apple var också stolt över att säga att AirPods Pro nu har beröringskontroller. Vilket sannolikt kommer att innebära att även AirPods-användare nu kommer att råka byta musikspår eller ringa någon på sina telefoner i när de försöker fixa öronpropparnas passform.

Batteriets livslängd har också förbättrats, så AirPods pro ger nu 6 timmars speltid på en laddning. Mindre än så skulle också ha varit mycket kortare användningstid än de flesta konkurrenter. Tillsammans med etuiet får man 30 timmars total batteritid.

The second-generation AirPods Pro and new charging case.

Etuiet kan nu även laddas med en Apple Watch- eller Magsafe-laddare. Ju färre laddare vi behöver ha med oss, desto bättre. Tappar du bort dem på vägen så har du nu precisionssökning i Hitta-appen tack vare nya U1-kretsen. Och kan du ändå inte se etuiet har det nu en egen högtalare för att kunna ge sig till känna.

Apple AirPods Pro 2:a generationen kostar 3 295 kronor och kan beställas från 9 september, de levereras från 23 september.

Apple AirPods Pro

De ”alla” vill ha

Folk låter sig inte avskräckas av märklig design när de flockas kring Apples AirPods. Och Pro-versionen är bättre än någonsin, på alla sätt och vis.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

lbpluss
En dröm för både studio och nöje MM-500 har utvecklats av och för studiotekniker, för att avslöja allt som finns i en inspelning. Och det skänker ren njutning till ”vanliga människor” också.
Spännande nyheter från Audio-Technica StreamSet-serien är speciellt gjord för proffsspelare och Twitch-strömmare.
lbpluss
Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Kineserna kan köpa OnePlus 11 redan på måndag Lanseringen sker mer än en månad före den globala lanseringen, som inte äger rum förrän den 7 februari.
Det här har du inte fått för 1000 kronor förr Med FreeBuds 5i vill Huawei ge oöverträffad kvalitet för pengarna.
Följ Ljud & Bild