data-srcset

Stora rabatter till de första som beställer

Lemus Home Artistic är ett möbel-alternativ till en soundbar.

Om du inte kan välja mellan en soundbar eller högtalare kan danska Lemus komma till undsättning med ett mellanting. Lemus Home Artistic är nämligen en möbel som har inbyggda högtalare och förstärkare och som kan hängas på väggen under TV:n.

När vi testade den större Lemus Home Classic var det ingen tvekan om att möbeln hade musikaliska egenskaper, och därför tror vi att Home Artistic kan låta lika övertygande.

Man skruvar fast fästen på väggen, hänger upp en Home Artistic med faner i ett väl valt träslag och kopplar in ström, sedan är allt klart.

Trådlös strömning

Högtalaren har kontakter för anslutning av ljudkällor, bland annat HDMI med Audio Return Channel (ARC) till TV-ljudet, men den har även trådlös streaming och stöder Google Cast, Apple AirPlay 2, Spotify Connect och naturligtvis Bluetooth.

Lemus Home Artistic har sammanlagt 300 watts förstärkare som driver två 11,5 cm baselement och en diskant per kanal. Och som man kan skymta på baksidan finns optisk och koaxial digitalingång, utöver HDMI och trådlös anslutning.

annons
Baksiden med tilkoblinger.

 

annons

Rumskorrektion

Det finns också en app till högtalaren som gör att användaren kan förbättra ljudet ytterligare med rumskorrektion. Den används när man hänger upp Lemus-högtalaren eller om man vill ha en annorlunda ljudsignatur.

Man kan anpassa ljudet efter sin personliga smak, till exempel om man gillar lite extra bas.

Lemus Home Artistic finns i amerikansk valnöt, ljus ek eller svart ek och kostar 13 000 danska kronor. Den skickas fraktfritt till Sverige och Lemus tar hand om tull och moms.

annons

Det finns också en stålram för 999 NOK, för de som föredrar att ha högtalaren på golvet.

 

Högtalaren kan beställas från och med fredag ​​29 maj, de som bokar inom de första två timmarna får 40 procent rabatt på en Home Artistic. Därefter sjunker rabatten till 25 procent.

 

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Åke Strömberg
14 days ago

Intressant! Kan den ”expandera” och styra/samutnyttja andra wifi som exvis ett par Sonos play5?

Jesus
9 days ago

Står följande på Lemus hemsida:
”Spela samma musik i flera rum med Multiroom och anslut Lemus HOME Artistic med din nuvarande Sonos-konfiguration eller andra högtalare med Multiroom-läge.”

Läs också