Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Sound X: Huaweis första Wi-Fi-högtalare

Med högteknologisk ljudbehandling från Devialet.

Av / 2020-09-10 - 11:07
Sound X: Huaweis första Wi-Fi-högtalare

Huawei utlovar oöverträffad användarvänlighet med den nya trådlösa wifi-högtalaren Sound X. Men för vår del är det verkligen intressanta att de har lyckats få med sig självaste Devialet. Den franska highend-tillverkaren är känd för sina kompakta men oerhört potenta Phantom-högtalare, plus ett par helt fantastiska förstärkare.

Läs också Är detta dödsstöten för Huawei? De sydkoreanska företagen kommer inte längre att leverera skärmar till Huaweis mobiltelefoner. Leveransen av minneschip drabbas dessutom av en ny bojkott.

Vad som skiljer Devialet från rivalerna är den inbyggda SAM-kretsen (Speaker Active Matching), som något förenklat rättar till oregelbundenheter i högtalarnas delningsfilter samt optimerar basresponsen så att den blir så djup och tight som möjligt – men håller igen när baselementet har nått sin maximala slaglängd. På så sätt skyddas högtalaren från överbelastning, nästan oavsett hur högt man spelar.

Huawei Sound X front
Huawei Sound X innehåller avancerad ljudteknik och spelar ljud åt alla håll. Foto: Huawei

Huawei Sound X med Devialet SAM

Och det är just SAM-tekniken som Huawei Sound X har blivit utrustad med på insidan. Vad som gör det extra intressant är att medan Devialets olika högtalarmodeller kostar mellan 12 000 och 30 000 kronor så vill Huawei bara att ha 3 500 kronor för sin.

Läs också Kungen försvarar tronen Det är häpnadsväckande hur mycket kamerateknik Huawei lyckats klämma in.

Baselementen, som vart och ett tar emot upp till 60 watt effekt, är monterade i en push-push-konfiguration, vilket innebär att de sitter på motsatta sidor av högtalaren och rör sig inåt och utåt parallellt. Detta minimerar förvrängning inuti kabinett och ger ett renare ljud. Huawei utlovar imponerande bas trots de ringa måtten. Och med tanke på vad vi vet om Devialet så har vi stora förväntningar!

Hela sex diskantelement är placerade runt högtalaren för att ge ett 360-graders ljud. De sträcker sig högre upp i frekvens än vad människor kan höra, ända upp till 40 kHz.

Huawei Sound X top
Om du inte vill använda mobilen som fjärrkontroll kan du styra musiken direkt på ovansidan av högtalaren. Foto: Huawei

Strömning via wifi

Musiken strömmas via wifi, vilket ger bättre ljud än Bluetooth. Android-användare kan bara lägga telefonen bredvid högtalaren för att göra parkopplingen. Den som har en Huawei-telefon kan styra musiken via en integrerad kontrollpanel i EMUI 10.1, andra får till exempel använda Spotify Connect. Vi vet mer om hur högtalaren fungerar när vi får in den för test.

huawei.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Dessa högtalare är mer speciella än de ser ut

Högtalare upp och ner - i ljudkvalitetens tjänst

Bowers & Wilkins finjusterar ljudet

Så får du bättre ljud från rummet

En ovanlig högtalare för vanliga vardagsrum

Rymdforskaren Carlsson

Sonos-lavin i sommar?

Denon-soundbar med bas utan sub

Kanske den tuffaste högtalare vi någonsin har sett

Kolla in den här in-wall-högtalaren

Golvhögtalaren är kronan på verket

Ny subwoofer för de superrika

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen