TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Sony HT-A9 tillbaka på butikshyllorna

Sonys populära surroundhögtalare har varit svåra att få tag på, men nu har utvalda butiker fått in en laddning.

forfatter
Publicerad 2022-10-13 - 16:09

För nästan exakt ett år sedan testade vi de helt nya Sony HT-A9  hemmabiohögtalare och var imponerade av surroundupplevelsen.

Med fyra avancerade men ändå kompakta surroundhögtalare som kan placeras fritt i rummet, och möjligheten att expandera med en trådlös subwoofer, lyckades Sony-systemet fånga oss i en exceptionellt verklighetstrogen och engagerande ”ljudbubbla”.

Förutom imponerande reproduktion av film- och TV-underhållning lät Sony-högtalarna också övertygande med musik. Realismen var påtaglig och HT-A9 fick till slut en gedigen rekommendation från vår sida.

Det fanns bara ett problem: Högtalarna var nästan omöjliga att få tag på!

L&B-redaktionen har sedan dess fått många förfrågningar från läsare som undrar var man kan köpa HT-A9. Produkten har varit en bristvara hos vanliga Sony-återförsäljare, och högtalarna har inte heller funnits i Sonys egen webbutik.

Om det beror på corona, chipbrist eller andra problem ska vi inte spekulera i, men Sony har alltså inte kunnat möta efterfrågan – till stor frustration hos   vissa potentiella köpare. Men nu verkar det ha lossnat!

Sony Nordic skriver i ett mejl till Ljud & Bild att HT-A9 nu kan köpas från flera auktoriserade återförsäljare. Högtalarna kommer i första hand att säljas direkt online, men kan även komma att finnas i butik i sinom tid.

Vi noterar att priset på HT-A9 har ökat med några tusenlappar sedan vi först testade dem, men nu finns högtalarna åtminstone tillgängliga. Sony-högtalarna är definitivt värda att överväga om du letar efter större ljudupplevelser än en vanlig soundbar kan ge.

Om du vill veta mer om Sony HT-A9 rekommenderar vi att du läser testet nedan!

Läs också Sony HT-A9: Vilket surroundljud! Med HT-A9 har Sony tänkt i helt nya banor och löst ett stort problem inom hemmabioljud: var högtalarna ska placeras. Och som det fungerar!
Sony HT-A9 lifestyle(2)
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Fem decennier med Polk Amerikanska Polk Audio har gjort högtalare i 50 år. R200AE är en jubileumsmodell, signerad av företagets grundare.
Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Följ Ljud & Bild