TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonus faber Omnia: Trådlös bordshögtalare

AirPlay, HDMI och skivspelaringång, Omnia har allt man behöver.

forfatter
Publicerad 2022-02-22 - 16:45

Du hittar dem överallt. Små, stora, platta, avlånga. Trådlösa högtalare finns i alla varianter, och soundbar-högtalarna som går att koppla till TV:n kan också spela trådlös musik. Med andra ord behöver man egentligen inget mer än en trådlös soundbar för att få ljud i hemmet.

Om man inte är över genomsnittet intresserad av ljudkvalitet och inte vill ha en lång soundbar av grå plast liggande på TV-bänken i vardagsrummet, vill säga.

Ungefär så tror jag att Livio Cucuzza tänkte när han designade Sonus faber Omnia. Som är en trådlös allt-i-ett-högtalare som även kan fungera som en soundbar.

OMNIA WG 1
Omnia finns i grafitgrått och valnöt. Foto: Sonus faber

– För mig representerar Omnia en resa i Sonus fabers omfattande historia, fast i dubbel hastighet, säger Sonus fabers chefsdesigner, Livio Cucuzza.

– I alla projekt är det min uppgift att berätta företagets historia – och med Omnia är uppdraget detsamma. Processen gick bara snabbare och gick mer på djupet. I en ny, mer tillgänglig kategori ger Omnia att smakprov på Sonus fabers 40-åriga historia till tusentals nya människor. Visst är det ambitiöst, men också tillfredsställande.

AirPlay 2 och Chromecast

OMNIA TV 1
Omnia har HDMI och fungerar fint som soundbar. Foto: Sonus faber.

Trådlösa Omnia har även en ingång för en analog ljudkälla, eller en skivspelare med MM-pickup, men även HDMI med ljudretur så att man kan använda TV:ns fjärrkontroll för att styra volymen. Den har också Bluetooth AptX HD, Chromecast, AirPlay 2, Spotify Connect och Tidal Connect samt stöder Roon.

Sonus faber hävdar att högtalaren klarar av att åstadkomma ljudtryck på 108 decibel – vilket är mycket för en bordshögtalare – och frekvensomfånget anges vara 30 till 25 000 Hz.

OMNIA KITCHEN 1
Omnia har en slimmad profil. Foto: Sonus faber.

Under träytan finns en 6,5-tums subwoofer med aluminiummembran, två 3-tums mellanregisterelement med pappersfibermembran, två 1,75-tumselement med cellulosamembran och två 0,75-tums diskanter.

De drivs av sammanlagt 490 watts förstärkareffekt och använder Sonus fabers Crescendo-teknik för optimal signalbehandling till de 1,75-tumselementen på sidorna.

OMNIA SIDE W 989x742 1 OMNIA 3 4 1 989x742 1
<
>
Foto: Sonus faber.

Omnia har måtten 13 x 65 x 2, cm och väger 7,6 kg.

Högtalaren kommer i valnötsfaner i mars, den grafitgrå versionen dröjer till i sommar.

Båda utförandena kostar 21 000 kronor.

 

OMNIA KITCHEN 2 989x1319 1 OMNIA PARTY 1 989x1319 1
<
>
Foto: Sonus faber.

 

Läs också Våldsamt läckert – och dyrt – från Sonus faber Här är förmodligen den dyraste trådlösa bordshögtalaren du har skådat. Vi har provlyssnat och funderar på om den kan motivera priset.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Partyhögtalare och massor av helt trådlöst från JBL Oavsett smak och plånbok bör du kunna hitta en par helt trådlösa öronproppar från JBL som passar. De har också nya partyhögtalare.
Vi testar Devialets första soundbar Devialet Dione ger TV-ljudet ett veritabelt lyft samtidigt som den fungerar utmärkt med musik. Men den kostar!
Vi testar Samsungs bästa soundbar En av våra soundbar-favoriter är tillbaka i en finputsad version. Samsung HW-Q995B låter kanonbra med film!
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend