Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Sonos Trade Up: Du behöver inte döda dina gamla högtalare längre

… för att få rabatt på nya.

Sonos har gjort om sitt Trade Up-program och tagit bort kravet på att gamla produkter ska försättas i Recycle Mode.

Det var i julas som Sonos berättade att gamla produkter inte skulle få framtida firmware-uppdateringar, och att de därför inte heller skulle kunna få nya och bättre funktioner eller fungera med nya versioner av Sonos-appen. De skulle inte heller kunna spela i samma system som nyare högtalare.

Sonos meddelade också att befintliga kunder skulle få 30 procent rabatt på en ny produkt om de satte sin gamla i Recycle Mode. Det betydde att all användarinformation raderas och att produkten i praktiken blev värdelös. Och dessutom skulle den aldrig gå att väcka ur sin koma igen!

Sonos Play:5 Gen 1

Den första generationen Play:5 är en av modellerna som inte längre kommer att stödjas. Foto: Sonos  

Sonos förklarar

Annons

Dina gamla produkter slutar inte fungera, berättade Sonos för Ljud & Bild och förklarade att de gamla produkterna bara måste placeras i ett eget nätverk för att de skulle fungera som tidigare. Men de skulle inte få användarstöd.

Men kritiken tystnade inte, hur skulle det bli med uppdateringar och felkorrigeringar av gamla produkter?

Så småningom meddelade Sonos att Jodå, äldre produkter skulle fortfarande uppdateras med felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar. Men inte få några nya funktioner efter maj 2020.

Inte miljövänligt

Stormen lade sig en aning, men Sonos fick ändå mycket kritik för att man är tvungen att sätta sin produkt i Recycle Mode för att uppgradera till en ny. Det är allt annat än miljövänligt att skrota apparater som är fullt användbara för andra som inte vill spendera mycket pengar på helt ny elektronik.

Ny Trade Up

Nu har Sonos ändrat sig igen. Recycle Mode-kravet är bortplockat, vilket betyder att du slipper försätta en gammal produkt i koma som det är omöjligt att väcka den ur igen. Du får fortfarande 30 procent rabatt på nya produkter, men nu kan du själv avgöra vad du vill göra med den gamla produkten. Fortsätt att använda den, ge den till en kompis eller skänk bort den till välgörenhet. Eller lämna in den till närmaste återvinningsstation. Det går också att skicka tillbaka den till Sonos med hjälp av en förbetald fraktsedel.

Annons

Så ska det låta, Sonos!

Produkterna det gäller är Sonos Connect (ZP80 och ZP90), Connect: Amp (ZP100 och ZP120) och Play: 5 (1st gen).

sonos.com

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

… för att få rabatt på nya.

… för att få rabatt på nya.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

… för att få rabatt på nya.

… för att få rabatt på nya.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.