Sonos Trade Up: Du behöver inte döda dina gamla högtalare längre

… för att få rabatt på nya.

Sonos har gjort om sitt Trade Up-program och tagit bort kravet på att gamla produkter ska försättas i Recycle Mode.

Det var i julas som Sonos berättade att gamla produkter inte skulle få framtida firmware-uppdateringar, och att de därför inte heller skulle kunna få nya och bättre funktioner eller fungera med nya versioner av Sonos-appen. De skulle inte heller kunna spela i samma system som nyare högtalare.

Sonos meddelade också att befintliga kunder skulle få 30 procent rabatt på en ny produkt om de satte sin gamla i Recycle Mode. Det betydde att all användarinformation raderas och att produkten i praktiken blev värdelös. Och dessutom skulle den aldrig gå att väcka ur sin koma igen!

Sonos Play:5 Gen 1
Den första generationen Play:5 är en av modellerna som inte längre kommer att stödjas. Foto: Sonos  

Sonos förklarar

Dina gamla produkter slutar inte fungera, berättade Sonos för Ljud & Bild och förklarade att de gamla produkterna bara måste placeras i ett eget nätverk för att de skulle fungera som tidigare. Men de skulle inte få användarstöd.

Men kritiken tystnade inte, hur skulle det bli med uppdateringar och felkorrigeringar av gamla produkter?

Så småningom meddelade Sonos att Jodå, äldre produkter skulle fortfarande uppdateras med felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar. Men inte få några nya funktioner efter maj 2020.

Inte miljövänligt

Stormen lade sig en aning, men Sonos fick ändå mycket kritik för att man är tvungen att sätta sin produkt i Recycle Mode för att uppgradera till en ny. Det är allt annat än miljövänligt att skrota apparater som är fullt användbara för andra som inte vill spendera mycket pengar på helt ny elektronik.

Ny Trade Up

Nu har Sonos ändrat sig igen. Recycle Mode-kravet är bortplockat, vilket betyder att du slipper försätta en gammal produkt i koma som det är omöjligt att väcka den ur igen. Du får fortfarande 30 procent rabatt på nya produkter, men nu kan du själv avgöra vad du vill göra med den gamla produkten. Fortsätt att använda den, ge den till en kompis eller skänk bort den till välgörenhet. Eller lämna in den till närmaste återvinningsstation. Det går också att skicka tillbaka den till Sonos med hjälp av en förbetald fraktsedel.

Så ska det låta, Sonos!

Produkterna det gäller är Sonos Connect (ZP80 och ZP90), Connect: Amp (ZP100 och ZP120) och Play: 5 (1st gen).

sonos.com

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  För att undvika att bilförare blir trötta bkaom ratten använder Jaguar Land Rover högteknologisk brusreducering från Silentium.
  Vi håller på att testa Hyundai Kona med ljudsystem från självaste Krell.
  Kompakt elektronik med stöd för upp till 11.2 kanaler.
  Hey Google, nu kör vi!
  Den gulligaste lilla elbilen blir mer praktisk.
  På en virtuell presskonferens presenterade Huawei ett ymnighetshorn av nya starka telefoner.
  De helt trådlösa öronpropparna Oppo Enco X har aktiv brusreducering. Ljudet står Dynaudio för.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  LG SN8YG

  Riktpris: 7000 kr LG har skärpt sig

  Belkin Soundform Elite

  Riktpris: 3000 kr Lyckat musikaliskt partnerskap

  Harman Kardon Citation One MKII

  Riktpris: 2000 kr Starkt förbättrad Citation

  Samsung HW-Q950T

  Riktpris: 15000 kr Soundbar med bioambitioner
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.