TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sonos Trade Up: Du behöver inte döda dina gamla högtalare längre

… för att få rabatt på nya.

forfatter
Publicerad 2020-03-11 - 10:28

Sonos har gjort om sitt Trade Up-program och tagit bort kravet på att gamla produkter ska försättas i Recycle Mode.

Det var i julas som Sonos berättade att gamla produkter inte skulle få framtida firmware-uppdateringar, och att de därför inte heller skulle kunna få nya och bättre funktioner eller fungera med nya versioner av Sonos-appen. De skulle inte heller kunna spela i samma system som nyare högtalare.

Sonos meddelade också att befintliga kunder skulle få 30 procent rabatt på en ny produkt om de satte sin gamla i Recycle Mode. Det betydde att all användarinformation raderas och att produkten i praktiken blev värdelös. Och dessutom skulle den aldrig gå att väcka ur sin koma igen!

Sonos Play:5 Gen 1
Den första generationen Play:5 är en av modellerna som inte längre kommer att stödjas. Foto: Sonos  

Sonos förklarar

Dina gamla produkter slutar inte fungera, berättade Sonos för Ljud & Bild och förklarade att de gamla produkterna bara måste placeras i ett eget nätverk för att de skulle fungera som tidigare. Men de skulle inte få användarstöd.

Men kritiken tystnade inte, hur skulle det bli med uppdateringar och felkorrigeringar av gamla produkter?

Så småningom meddelade Sonos att Jodå, äldre produkter skulle fortfarande uppdateras med felkorrigeringar och säkerhetsuppdateringar. Men inte få några nya funktioner efter maj 2020.

Inte miljövänligt

Stormen lade sig en aning, men Sonos fick ändå mycket kritik för att man är tvungen att sätta sin produkt i Recycle Mode för att uppgradera till en ny. Det är allt annat än miljövänligt att skrota apparater som är fullt användbara för andra som inte vill spendera mycket pengar på helt ny elektronik.

Ny Trade Up

Nu har Sonos ändrat sig igen. Recycle Mode-kravet är bortplockat, vilket betyder att du slipper försätta en gammal produkt i koma som det är omöjligt att väcka den ur igen. Du får fortfarande 30 procent rabatt på nya produkter, men nu kan du själv avgöra vad du vill göra med den gamla produkten. Fortsätt att använda den, ge den till en kompis eller skänk bort den till välgörenhet. Eller lämna in den till närmaste återvinningsstation. Det går också att skicka tillbaka den till Sonos med hjälp av en förbetald fraktsedel.

Så ska det låta, Sonos!

Produkterna det gäller är Sonos Connect (ZP80 och ZP90), Connect: Amp (ZP100 och ZP120) och Play: 5 (1st gen).

sonos.com

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

4 veckor 49 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)
Annons
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna en kommentar

Högtalare till salongen Elipson Heritage XLS11 är franska – men ser ut som amerikanska monitorhögtalare från stereons guldålder.
Ta med bioljudet hem till vardagsrummet. Låter TV:n svagt och klent? Vi har testat fem prisvärda högtalare som botar mager bas och ger dig feta surroundupplevelser!
Bästa vi har hört En sådan födelsedagspresent de gröna högtalarna från Monitor Audio är! Här får man faktiskt allt på en gång.
QUAD ESL 63 – klassikern vi aldrig glömmer I högtalarnas Hall of Fame finns det en som borde stå för sig själv. I ett eget rum, inkopplad till en liten rörförstärkare. Som spelar Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk skulle bli helt hänförda av ljudet.
Ljud som inte tar plats Inbyggnadshögtalarna DALI Phantom K-60 LP kräver praktiskt taget inget utrymme på djupet.
Riktigt magiska högtalare Raidho X1t låter så rent, upplöst och stort att instrument och sångröster sitter som gjutna.
Följ Ljud & Bild