TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Slutet för Apple HomePod

Apple plockar bort smarthögtalaren HomePod från sortimentet och säger att de i stället ska satsa på lillebror HomePod Mini.

forfatter
Publicerad 2021-03-15 - 14:19

Apple håller uppenbarligen på med vårstädning: nyligen skrotade de iMac Pro och nu är det smarthögtalaren HomePod som får kicken. Det skriver webbplatsen Tech Crunch.

– HomePod Mini har varit en hit ända sedan debuten förra hösten och erbjuder kunderna ett fantastiskt ljud, en intelligent assistent och en smart hem-styrning förr bara 99 dollar. Vi fokuserar våra ansträngningar på HomePod Mini nu, bekräftar Apple till Tech Crunch.

Läs också Slutet för den häftigaste iMacen Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple lovar dock att de kommer att fortsätta att ge högtalaren uppdateringar av programvaran och service och support via Apple Care.

Apple HomePod: Välljudande smarthögtalare

”HomePod har mycket bra ljud och är enkel att använda. Men smartstyrningen känns stel”, skrev vi när vi testade Apple HomePod mot andra smarta högtalare 2019.

En lovande modell på många sätt, men nu har Apple alltså beslutat att skrota den.

Detta innebär – tills vidare – att bara lillebror HomePod Mini kvar om man vill ha en smart Apple-högtalare med Siri-röststyrning. Den går dock inte att köpa officiellt här hemma i Sverige ännu.

Apple HomePod Mini
Apple HomePod Mini. (Foto: Apple)

Apple förväntas hålla en ny produktlansering den 23:e mars, men det återstår att se om den handlar om någon ny smart högtalare.

Läs också Stentuff trådlös högtalare från Huawei Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
Huawei Sound X spread
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

LB+ Månad

kr 119,00

KÖP

LB+ Vecka

kr 59,00

KÖP
Du kan avsluta prenumerationen när som helst. Prenumerationen löper ut perioden som du har betalat för. Köp- och prenumerationsvillkor gäller.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Raidho har förbättrat sin finaste högtalare En av de läckraste high-end högtalarna vi känner till har fått en arvtagare.
lbpluss
HomePod är den nya stereon Den större HomePod-högtalaren är verkligen engagerande att lyssna på – och den lyssnar på dig. En är bra, två är bättre!
Större trådlös JBL-högtalare. Komplett stereoanläggning på liten plats
Musikalisk hyllning till Italiens fiolmakare Sonus faber förnyar Homage-serien
Ny HomePod kommer till Sverige Apples större högtalare återlanseras i en ny och smartare version.
Följ Ljud & Bild