Nyhet

Slutet för Apple HomePod

Apple plockar bort smarthögtalaren HomePod från sortimentet och säger att de i stället ska satsa på lillebror HomePod Mini.
forfatter

Apple håller uppenbarligen på med vårstädning: nyligen skrotade de iMac Pro och nu är det smarthögtalaren HomePod som får kicken. Det skriver webbplatsen Tech Crunch.

– HomePod Mini har varit en hit ända sedan debuten förra hösten och erbjuder kunderna ett fantastiskt ljud, en intelligent assistent och en smart hem-styrning förr bara 99 dollar. Vi fokuserar våra ansträngningar på HomePod Mini nu, bekräftar Apple till Tech Crunch.

Apple lovar dock att de kommer att fortsätta att ge högtalaren uppdateringar av programvaran och service och support via Apple Care.

Apple HomePod: Välljudande smarthögtalare

”HomePod har mycket bra ljud och är enkel att använda. Men smartstyrningen känns stel”, skrev vi när vi testade Apple HomePod mot andra smarta högtalare 2019.

En lovande modell på många sätt, men nu har Apple alltså beslutat att skrota den.

Detta innebär – tills vidare – att bara lillebror HomePod Mini kvar om man vill ha en smart Apple-högtalare med Siri-röststyrning. Den går dock inte att köpa officiellt här hemma i Sverige ännu.

Apple HomePod Mini
Apple HomePod Mini. (Foto: Apple)

Apple förväntas hålla en ny produktlansering den 23:e mars, men det återstår att se om den handlar om någon ny smart högtalare.

Stentuff trådlös högtalare från Huawei Huaweis första hifi-högtalare imponerar. Inte så konstigt, med tanke på att det är Devialet som ligger bakom ljudet.
Huawei Sound X spread

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.