Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iMac Pro försvinner

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Skrivet av / 2021-03-09 - 11:13
iMac Pro försvinner

Tre år utan uppdateringar brukar vara ett dåligt omen. Apple har inte gjort några nämnvärda uppdateringar av den grafitgrå iMac Pro sedan lanseringen 2017, bortsett från att erbjuda ett par ytterligare konfigurationsalternativ.

Nu har slutet kommit för den proffs-inriktade allt-i-ett-Macen, som kunde kosta mer än 100 000 kronor i den grymmaste konfigurationen med en 18-kärnig Intel Xeon W-processor.

Läs också iMac Pro 27’’ När inte en vanlig iMac räcker är det Pro-modellen som gäller, särskilt för de mest krävande uppgifterna.

”Så länge lagret räcker”, står det på Apples hemsida och de har bekräftat att iMac Pro kommer att försvinna. Den enda versionen som finns kvar är den med en 10-kärnig Intel Xeon W-processor, 32 GB minne, Radeon Pro Vega 56-grafikprocessorer och 1 TB SSD-lagring.

Under 2021 förväntas Apple uppdatera iMac-datorerna med den nya M1-processorn, som har mycket högre prestanda än Intels processorer.

Läs också Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

HP:s bärbara datorer har blivit smartare

Apple uppgraderar Macbook Air

Kristallklar datorskärm med AI

Det är en ny AI i stan

Arbetsro på kontoret

Världens första stationära PC hittad i ett gammalt hus

Hejdå iTunes för Windows

Asus med dubbla skärmar finns i Sverige

Snacka om lagringsutrymme!

Praktisk Philips-skärm för vardagsbruk

40 (!) nya AI-produkter från Lenovo

Se vad Asus visade på CES

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen