Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iMac Pro försvinner

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Skrivet av / 2021-03-09 - 11:13
iMac Pro försvinner

Tre år utan uppdateringar brukar vara ett dåligt omen. Apple har inte gjort några nämnvärda uppdateringar av den grafitgrå iMac Pro sedan lanseringen 2017, bortsett från att erbjuda ett par ytterligare konfigurationsalternativ.

Nu har slutet kommit för den proffs-inriktade allt-i-ett-Macen, som kunde kosta mer än 100 000 kronor i den grymmaste konfigurationen med en 18-kärnig Intel Xeon W-processor.

Läs också iMac Pro 27’’ När inte en vanlig iMac räcker är det Pro-modellen som gäller, särskilt för de mest krävande uppgifterna.

”Så länge lagret räcker”, står det på Apples hemsida och de har bekräftat att iMac Pro kommer att försvinna. Den enda versionen som finns kvar är den med en 10-kärnig Intel Xeon W-processor, 32 GB minne, Radeon Pro Vega 56-grafikprocessorer och 1 TB SSD-lagring.

Under 2021 förväntas Apple uppdatera iMac-datorerna med den nya M1-processorn, som har mycket högre prestanda än Intels processorer.

Läs också Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Ingen 27-tums iMac

Fler portar till Chromebook

Vikbar PC äntligen klar efter ett års försening

Vad sjutton är Copilot?

MacBook Pro i svart!

Blixtsnabb ny iMac

Apple drar ifrån konkurrenterna

Qualcomm slår Apple M1

Få upp till 19 gigabit trådlöst nätverk

Överlägsen WiFi-hastighet

Böjda tangenter för trötta handleder

Den ultimata 3-i-1-datorn?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen