Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

iMac Pro försvinner

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Tre år utan uppdateringar brukar vara ett dåligt omen. Apple har inte gjort några nämnvärda uppdateringar av den grafitgrå iMac Pro sedan lanseringen 2017, bortsett från att erbjuda ett par ytterligare konfigurationsalternativ.

Nu har slutet kommit för den proffs-inriktade allt-i-ett-Macen, som kunde kosta mer än 100 000 kronor i den grymmaste konfigurationen med en 18-kärnig Intel Xeon W-processor.

iMac Pro 27’’ När inte en vanlig iMac räcker är det Pro-modellen som gäller, särskilt för de mest krävande uppgifterna.

”Så länge lagret räcker”, står det på Apples hemsida och de har bekräftat att iMac Pro kommer att försvinna. Den enda versionen som finns kvar är den med en 10-kärnig Intel Xeon W-processor, 32 GB minne, Radeon Pro Vega 56-grafikprocessorer och 1 TB SSD-lagring.

Under 2021 förväntas Apple uppdatera iMac-datorerna med den nya M1-processorn, som har mycket högre prestanda än Intels processorer.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.