Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

iMac Pro försvinner

Apple ersätter inte utgående iMac Pro.

Av / 2021-03-09 - 11:13
iMac Pro försvinner

Tre år utan uppdateringar brukar vara ett dåligt omen. Apple har inte gjort några nämnvärda uppdateringar av den grafitgrå iMac Pro sedan lanseringen 2017, bortsett från att erbjuda ett par ytterligare konfigurationsalternativ.

Nu har slutet kommit för den proffs-inriktade allt-i-ett-Macen, som kunde kosta mer än 100 000 kronor i den grymmaste konfigurationen med en 18-kärnig Intel Xeon W-processor.

Läs också iMac Pro 27’’ När inte en vanlig iMac räcker är det Pro-modellen som gäller, särskilt för de mest krävande uppgifterna.

”Så länge lagret räcker”, står det på Apples hemsida och de har bekräftat att iMac Pro kommer att försvinna. Den enda versionen som finns kvar är den med en 10-kärnig Intel Xeon W-processor, 32 GB minne, Radeon Pro Vega 56-grafikprocessorer och 1 TB SSD-lagring.

Under 2021 förväntas Apple uppdatera iMac-datorerna med den nya M1-processorn, som har mycket högre prestanda än Intels processorer.

Läs också Snabbaste MacBooken hittills Apples egen processor har gjort MacBook Pro till den grymmaste bärbara 13-tummaren vi har testat.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Krig om AI-processorer

Asus går all-in på AI

Google ska göra AR-glasögon

ICQ-chatten stänger

Copilot+ en ”mardröm för privatlivet”

Populär konferenskamera får en uppföljare

Nu kommer de snabba, intelligenta datorerna

Ingen M4 för stationär Mac i år

Dell Inspiron: Flexibla laptops till skrivbordet

Små och kraftfulla datorer med grön look

Sugen på en snabbare dator?

Ljuger Qualcomm om Snapdragon X?

Rulla till toppen