Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ännu större ljud med LG:s nya soundbar-flaggskepp

Soundbar S95QR kan skryta med massor av ljudkanaler, Dolby Atmos och DTS:X. Och IMAX Enhanced.

Av / 2021-12-20 - 15:15
Ännu större ljud med LG:s nya soundbar-flaggskepp

LG hävdar att S95QR har hela 810 watt i total effekt, i en 9.1.5 surround-konfiguration. Om du blir förvånad över att den sista siffran, som representerar antalet höjdkanaler, är ett udda tal så beror det på att det här är en soundbar med en extra, uppåtriktad centerkanal. Den första i sitt slag. LG påstår att det ge tydligare dialoger som integreras bättre med ljudbilden uppifrån.

Behöver du ännu större ljud kan S95QR kopplas till en kompatibel LG-TV och använda TV:ns AI Sound Pro funktion så att även högtalarna i TV:n bidrar.

För att alla högtalare ska fungera optimalt i förhållande till varandra har S95QR rumskorrektion som automatiskt kalibrerar ljudet efter rummet den är placerad i.

Läs också Kan LG äntligen hävda sig i soundbar-toppen? LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?

3D-ljudformat

Soundbar-högtalaren stöder både Dolby Atmos och DTS:X och är IMAX Enhanced- certifierad. Det senare är inte ett separat ljudformat utan snarare en kvalitetscertifiering som även ger ett par extra funktioner. IMAX Enhanced använder DTS:X som ljudformat.

Soundbar-högtalaren har fått nya högtalarelement jämfört med de tidigare toppmodellerna och LG har jobbat med de interna högtalarkamrarna. Subwoofern är också betydligt större än tidigare.

Fler kanaler i bakhögtalarna

Antalet kanaler i de trådlösa bakre högtalarna har ökat sedan sist och är numera sex stycken: fyra front-/sidoelement och två uppåtriktade. LG anser att de bakre högtalarna är bättre anpassade för mindre rum, eftersom deras 135-graders spridning ger större flexibilitet när det gäller placeringen.

Den trådlösa mottagaren i soundbar-högtalaren är starkare och klarar större avstånd mellan huvudenheten, subwoofern och bakhögtalarna. S95QR kan också anslutas trådlöst till en TV med hjälp av extrautrustningen Wowcast WiFi, som ger förlustfri avspelning av surroundljud

 

LG Soundbar S95QR
LG Soundbar S95QR. Foto: LG

För spel

Spelentusiaster uppskattar att HDMI-ingången stöder variabel bildhastighet (VRR), samt Auto Low Latency Mode (ALLM) som gör att ljudet ständigt synkroniseras med bilden. Detta kräver en spelkonsol av senaste generationen.

Precis som tidigare samarbetar LG med Meridian Audio, för att mixa tvåkanaligt ljud till 7.1-surround i musikläge.

Styr S95QR med rösten

S95QR stöder Google Assistant och Amazon Alexa, och kan alltså ingå i ett smart hem där den kan röststyras. Det går också att styra den med sin egen mobil-app.

Grön?

LG hävdar att de har satsat på att minska CO2-avtrycket under hela produktens livscykel. Både med 100 procent pappersbaserade förpackningar, återvunnen plast i själva produkten – samt ett nytt och lättare kompositmaterial för att minska produktens vikt och därmed utsläpp från transporten.

Tillgänglighet och pris

LG Soundbar S95QR visas upp för första gången på CES i Las Vegas i början av januari 2022. När den faktiskt kommer till butikerna, och vad den kommer att kosta, vet vi inte.

Läs hela pressmeddelandet (på engelska)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

3 reaktioner på ”Ännu större ljud med LG:s nya soundbar-flaggskepp”

  1. Ingenting slår Sennheiser Ambeo 😉

   LG-lydplanken er nok i en litt annen prisklasse, et sted mellom 10-15.000 kr om jeg skal gjette.

   Mvh Geir, L&B

   1. Tvivlar starkt eftersom dom redan har en soundbar som kostar 19900 SEK och denna har fler kanaler och högre effekt + Imax. Så svenskt pris lär bli över 20 000 SEK.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
 • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
 • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
 • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
 • L&B TechCast – en podd med L&B
 • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ljud & Bild
Rulla till toppen