Nyhet

Trådlösa minihögtalare för musik, film och spel

Q Acoustics M20 utlovar ljud i HD-kvalitet via Bluetooth och digitala och analoga ingångar.
forfatter

Brittiska Q Acoustics har högtalare i alla prisklasser, men de flesta ligger i den plånboksvänliga änden. Och deras senaste ser ut som ett ganska smidigt sätt att få bra ljud i vardagsrummet, vid speldatorn eller i minihemmabion.

Ger lust att lyssna på musik Q Acoustics 3020i är väldigt vettiga och vasst prissatta. Men välljudande.

Q Acoustics M20 är ett aktivt högtalarsystem med aptX HD Bluetooth-anslutning för trådlös strömning av högupplöst ljud. Trots den beskedliga storleken och prislappen utlovas avancerad elementteknik och Q Acoustics Point-to-Point-stagning inuti kabinettet.

M20 har en inbyggd 2 x 20-watts förstärkare (förstärkaren är inbyggd i ena högtalaren och driver den andra med en kabel). Bestyckningen är ett 5-tums bas/mellanregister och en 22 mm-diskant som är akustiskt frånkopplad kabinettet för att minimera vibrationer.

Q Acoustics M20 back
M20 har ett förnuftigt urval in- och utgångar. (Foto: Q Acoustics)

Förutom Bluetooth finns optisk digitalingång och USB-port samt analoga ingångar med RCA- och minijack-kontakt. Samt en subwooferutgång. Med en omkopplare kan man justera frekvensresponsen efter placering i hörn, mot en vägg eller fritt i rummet.

Q Acoustics M20 går att köpa från och med september. Något svenskt pris har vi inte sett ännu, men det europeiska är 500 euro (alltså lite drygt 5 000 kronor).

Tack vare USB-port går det utmärkt att använda M20 som gaming-högtalare till datorn. (Foto: Q Acoustics)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.