Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Mer från HEM 2016

Det fanns mycket att se och höra på årets Highend-mässa. Här kommer lite fler intryck.

Av / 2016-02-25 - 13:00
Mer från HEM 2016

(Foton: Sven Bilén, Ljud & Bild)

Läs även reportaget från första mässdagen

Med två lokaler med några hundra meters promenad emellan dem, är det lite av ett pussel att gå på HEM-mässan. Speciellt när man ska passa in möten på båda ställena. Med promenaden – eller promenaderna – i åtanke är det rätt viktigt att vädret håller sig någorlunda. Som tur var blev det bara lite snöglopp sent på lördagseftermiddagen och det var heller inte så råkallt som det varit under andra år.

När man väl var inne var det inte så svårt att hitta några rum som värmde!

_MG_1150-w1200-h1800

Inne hos Marten Design lät det rasande bra. Coltrane III är en killer, helt enkelt. Man spelade på Jormas bästa kablar, den nya Select DAC:en från MSB (90.000 – dollar!) och förstärkare från Analog Domaine.

(Foto: Tillverkare)

Hos P.L.Audio fick vi höra Focal Soprano2 tillsammans med Pass Labs, dCS och spanska mediaspelaren Digibit Aria. Sistnämnda har ett väldigt spännande betjäningsapp med massor med sökmöjligheter.

(Foto: Tillverkare)

Fredrik från Hegel lägger på en platta. Eller rättare sagt, väljer en låt från datorn. Här kunde man höra ljudutvecklingen medan man gick från billigare till dyrare elektronik. Högtalarna? Kef Reference 1.

(Foto: Tillverkare)

Reference 9K heter den nya stativaren från Cantons toppserie. Riktigt bra, Cantons Reference K-serie går från klarhet till klarhet!

(Foto: Tillverkare)

B&O 90 är en fantastiskt spännande och nytänkande högtalare – eller rättare sagt en hel anläggning. Man hade placerat sig i det största och svåraste rummet och man kunde höra att högtalarnas DSP jobbade övertid för att försöka kompensera för rummets eländighet. Den här högtalaren hade varit verkligt spännande att få in i testrummet.

(Foto: Tillverkare)

Jan från Technics visade allt från återuppståndna Technics, inklusive den nya SL-1200 skivspelaren. Exemplaret på toppen av Entreqs Athena-rack är en av tre som reser världen runt, intresset är mer än enormt. Härinne lät det fantastiskt bra, både den stora och den lilla anläggningen. En stor positiv överraskning.

(Foto: Tillverkare)

Johan Coorg från KEF i berättartagen. Han är alltid väldigt rolig att lyssna till och har mycket på hjärtat som han får förmedlat med en stor portion humor.

(Foto: Tillverkare)

Mads Klifoth är son till Audiovectors grundare och konstruktör Ole Klifoth. Numera är det oftast Mads som reser runt och demonstrerar de danska högtalarna, som Ljudtema har haft stora framgångar med. Det är den senaste SR-serien han står vid.

(Foto: Tillverkare)

Kanadensiska Totem kanske du inte hört så mycket om, men de har byggt ypperliga högtalare under många år. Golvhögtalarna kommer från Element-serien och de smalare högtalarna ut Tribe-serien, som är en on-wall serie.

_MG_1202-w1200-h1800

”Sladd” väljer musik på appen som styr multispelaren från Burmester. QRS Mist, de ljusare av de två paren högtalare, spelade när vi var inne. Det är ett svårt rum där Sladd efter att ha lagt mycket arbete redan på förra årets mässa hittat den optimala placeringen för högtalarna. Det lät riktigt bra härinne, men vi hade heller inte väntat oss annat.

(Foto: Tillverkare)

Jättesmart! Christian Evers från République Modèle Le Monde presenterade en LP-förvaringsmöbel som svalde upp till 1200 LP på väldigt liten plats tack vare upp till två utdragbara sektioner. Inte direkt billigt, men välbyggt, snyggt och inte minst genomtänkt. 

_MG_1219-w1200-h1800

Ludwig Swanberg spelade vinyl inne hos AudioNord. Här handlade det om Sonus Faber högtalare och inte minst Audio Research förstärkare. Helt klart ”vill-ha”-apparater.

_MG_1220-w1200-h1800

Henrik Agertz från Ljudtema berättar om deras nya kabelmärke, Atlas Cables, för ett par intresserade besökare.

_MG_1175-w1200-h1800

Inuti ett Audio Research Ref6 försteg…

_MG_1160-w1200-h1800

Repigt lock på skivspelaren? Svalander har ett kit som man kan putsa upp det med, vilket Emma Svalander visar på video på skärmen. Resultatet var förbluffande!

_MG_1148-w1200-h1800

Instereo presenterade Neat högtalare och Naim elektronik tillsammans med Chord kablar.

_MG_1141-w1200-h1800

Högtalare med keramiska element från tyska Gauder drevs med elektronik från danska Alluxity. Elektronikkonstruktören själv Alexander Vitus Mortensen var på plats, och jo, han är son till Hans-Ole Vitus från Vitus Audio.

_MG_1144-w1200-h1800

Högtalaren kommer från Grimm Audio. Ja, två sådana här är en hel anläggning i den verkliga high-end klassen. På mässan spelade den upp hela föreläsningssalen, aulan, med den äran. Rasande bra, men priset är också därefter.

_MG_1134-w1200-h1800

Martin Logan och Bladelius, men även den nya agenturen Quad hittade vi inne hos HiFi-Agenten. De små högtalarna kommer från Acoustic Energy, som också är en ny agentur för Agenten.

_MG_1131-w1200-h1800

Heed har många egna lösningar både när det handlar om förstärkare och högtalare. Det lät riktigt bra i det relativt lilla rummet, som Ljudmakarn stod för.

(Foto: Tillverkare)

Naturligtvis visade JBL upp flera av sina utmärkta hörlursmodeller.

_MG_1097-w1200-h1800

Är du ute efter prismässigt överkomliga men ändå kompetenta apparater kan det vara värt att ta en närmare titt på Advance. Konstruerat i Frankrike, tillverkat i Kina. Som så mycket annat.

_MG_1093-w1200-h1800

Quincy Jones approved lurar från AKG. Fullspäckade av intressanta material och teknik.

Vi ses igen nästa år på highendmassan.se

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Förbättrar flaggskeppet

Ny streamer från McIntosh

Billig och bra musikstreamer från FiiO?

Här är ljudet från McIntosh

Cambridge-streamer får en uppdatering

Harmans nya ljudforskningscenter

Rega utlovar en ny era för pickuper

Kompakt strömningsförstärkare

En liten detalj eliminerar brus

Skivspelare i bambu från Lenco

Revuelto får bättre ljud

Gitarrformad kändisspelare

Rulla till toppen