TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Mäktigt bioljud eller tuff musikhögtalare?

Oberon 9 har dubbla basar för att få upp ljudtrycket.

DALI Oberon 7 är inte precis små högtalare, och vi trodde nog att de skulle räcka för de allra flesta när vi testade dem förra året. Men DALI har uppenbarligen tyckt att det alltid går att göra något ännu större – och vips! så var Oberon 9 född.

Den är mycket större vilket beror på att den ska ha plats för två 9-tums baselement, förutom ett 7-tums mellanregister och DALIs fina 29 mm-diskant.

Högtalarna har måtten 117 x 37 x 41 cm och är en trevägsmodell med basreflexportarna på baksidan och ett rejält fotavtryck.

 

9-tums baselement med SMC-magnetsystem. Foto: DALI

 

Med ett separat mellanregister förutom de stora baselementen (Oberon 7 har 7-tums baselement) får man ett mer potent ljudtryck och mycket tuffare bas. Vilket är välkommet i hemmabiosystemet men också kul när man lyssnar på musik.

Oberon-9_See_through Oberon-9_Walnut_Back-750x1060 Oberon-9_Walnut
<
>
Foto: DALI

 

Oberon 9 vilar på DALIs plattform av grålackerad metall och finns i svart och mörk valnötsfaner med nästan heltäckande grillar.

Högtalarna är väldigt lättdrivna, de har en känslighet på 90,5 dB och en impedans på 4 ohm. De väger 37 kilo och har ett frekvensomfång från 35 Hz till 26 kHz.

Priset är 17 000 kronor per par.

 

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.