Inbyggnadshögtalare med högt ljudtryck

Fyra nya modeller från JBL Synthesis som lovar att rocka huset utan att synas
Annons
Annons
forfatter

JBL Synthesis släpper fyra nya högtalarmodeller för fasta installationer: två för vägg- och två för takmontering. Alla är högtalare för folk som gillar dynamik och vill att huset ska rocka ordentligt. Oavsett om de vill ha ett enkelt dolt högtalarsystem i vardagsrummet eller en fullskalig hemmabio med högtalare överallt, inklusive infällda takhögtalare för 3D-ljud från Dolby Atmos och DTS: X.

De fyra nya modellerna är en del av serien Synthesis Custom Loudspeakers-serien (SCL) och är billigare mindre versioner av de stora SCL-2 som kostar 6 000 dollar styck och inte något som så många har råd med.

Läs också
7 vägghögtalare Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Två för vägg: SCL-6 och SCL-7

Det kommer två nya högtalare för infällning i vägg. JBL Synthesis SLC-6 är en 2,5-vägs högtalare som tar lite plats, trots fyra 5,25-tums mellanregisterbasar och en framåtriktad horndiskant. Modellen är avsedd för mindre och medelstora system eller som bakhögtalare i större anläggningar. JBL utlovar ”den högsta dynamiknivån av någon vägghögtalare” i sin klass och det ingår en magnetisk grill som kan målas över i valfri färg. SLC-6 kommer i februari och kostar 1 000 dollar per styck.

SCL-7 är en mindre 2-vägshögtalare där horndiskanten är vinklad för man inte ska behöva sitta rakt framför. Perfekt för mindre rum och där man vill ha ett ljud som fokuseras mot ett visst lyssningsområde. Basljudet kommer från två 5,25-tummare och priset blir 1 000 dollar per styck.

Två för tak: SCL-5 och SCL-8

I samma serie kommer två högtalare för infällning i tak. SCL-5 är en tvåvägshögtalare med en vinklad horndiskant och en 7-tums mellanregisterbas. Högtalaren påstås ha en jämn och fin respons ända ut till 60 grader utanför axeln, vilket ska göra den idealisk som takhögtalare i en 3D-surroundljudinstallation för ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X. Både fyrkantig och rund grill ingår, med magnetfäste, som kan målas i valfri färg. Pris per högtalare är 2 000 dollar.

Till sist finns den mindre SCL-8, en tvåvägs inbyggnadshögtalare för tak. Den är egentligen en mindre version av SCL-5 som också har en snedställd horndiskant, en mellanregisterbas på 5,25 tum. Både fyrkantig och rund grill ingår. Priset är 1 000 dollar per styck.

Läs hela pressmeddelandet här (engelska).

JBL+Synthesis+SCL-1+_+SSW-1+Group+for+Press+Release
JBL Synthesis SCL-1 och subwoofern SSW-1. Foto: JBL Synthesis

Tillgänglighet

Alla de nya högtalarmodellerna kommer i februari. Dessutom släpper JBL ett gigantiskt flaggskepp i mars, SCL-1, som kostar hela 15 000 dollar per styck. Dessutom finns den passiva subwoofern SSW-1 med dubbla 15-tums baselement och hela 10 centimeters slaglängd. Den kostar 7 500 dollar. Läs hela det engelska pressmeddelandet här.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Annons
Annons

Läs också

Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
De trådlösa högtalarna SRS-RA5000 och SRS-RA3000 sprider ljudet åt alla håll och fyller rummet med musik.
Fyra nya modeller från JBL Synthesis som lovar att rocka huset utan att synas
När lanseringsfesten hålls på nätet kan man lika gärna passa på att göra något extravagant.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft än många bärbara PC-datorer.
Succéförfattaren till ”Bosch” kommer med en ny serie på Netflix.
Är batteriet dåligt i din Sonos Move? Nu kan du byta ut det själv.
Samsungs nya trådlösa öronproppar har intelligent aktiv brusreducering.
Precis som förra året kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre olika varianter: Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorma videovägg hamnar antagligen inte i vardagsrummet i första taget, men du kommer nog få se den i aktion ändå!
Trappar upp kampen mot Sonos med nya Sound Bar 550.
Externt grafikkort ger den kompakta bärbara datorn extra muskler för spel både hemma och borta.
Användbart 35 mm-objektiv till Sonys fullformatkameror.
Snabbare grafik, snabbare CPU, snabbare skärm.
Earins nya öronsnäckor lovar bättre bas och ljudkvalitet än konkurrenterna