Nyhet

Brian Eno får en egen radiostation på Sonos

Brian Eno frontar en ny HD-radiostation med musik från hela sin 50-åriga karriär. Men fortfarande finns inte Sonos Radio HD här hemma.
forfatter

På radiokanalen The Lighthouse på Sonos Radio HD ska Brian Eno spela musik från hela sin 50-åriga karriär som musiker och producent. Han är bland annat känd för att ha grundat Roxy Music med Bryan Ferry och för sitt arbete med Talking Heads, U2 och David Bowie. Men han har naturligtvis åstadkommit mer än så sedan han började sin karriär i början av 1970-talet.

Sonos Radio – ironiskt nog?

Det kan tyckas lite ironiskt att Sonos mitt i streaming-eran vill flörta med traditionell radio, genom Sonos Radio. Men enligt Sonos står radio för hälften av all lyssningstid på Sonos-plattformen, så då är det fullt förståeligt att de vill ha sin del av radiokakan.

Sonos Radio HD lanserades först i USA och Storbritannien förra året och växer nu till Österrike, Kanada, Frankrike, Tyskland och Nederländerna. Men Skandinavien får fortsätta vänta.

The Lighthouse Sonos Radio HD Brian Eno
The Lighthouse med Brian Eno är en ny radiostation på Sonos Radio HD. Ill: Sonos

Under tiden ber Sonos oss nordbor att lyssna på Sonos Radio. Medan vi väntar på Sonos Radio HD vi lyssna på radiostationen The Lighthouse på Mixcloud.

sonos.com

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.