Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bowers & Wilkins 600 Series S3 högtalare

600-serien förnyas med bättre element.

Av / 2023-08-23 - 12:27
Bowers & Wilkins 600 Series S3 högtalare

Bowers & Wilkins 600-serie har funnits länge och för många har den varit introduktionen till Bowers & Wilkins universum, som sträcker sig hela vägen upp till halvmiljonklassen för den extrema 801 D4. Då räknar vi inte med Nautilus, som är ett separat projekt från Bowers & Wilkins.

Läs också Högtalare du kan dö med Detta är ultra-highend som får dig att gråta. Av glädje, för att du känner musikens fulländade magi. Och av sorg, för att du aldrig har råd.

Som alltid när Bowers & Wilkins lanserar nya högtalare kommer det med vissa förväntningar. Den tidigare 600 S2-serien lanserades i en Anniversary Edition, som höjde ljudkvaliteten ytterligare, och nu anser B&W:s Andy Kerr att de har skapat en ännu bättre högtalarserie.

Bowers & Wilkins 600 Series S3. Foto: Bowers & Wilkins

Allt är i princip nytt, från kabinetten till högtalarelementen och delningsfiltren. 600-serien består av fyra modeller – varav en är en centerhögtalare, och i de tre finishar som ses på bilden ovan. Den levereras för övrigt med grillar som fästs magnetiskt.

Kännare kommer att lägga märke till att den nya diskanten – med en titanbelagd kon – är placerad precis bredvid mellanregistret. Det gäller alla modeller, och tanken är att det ska ge ett tydligare stereoperspektiv och bättre integration med mellanregistret.

Titan-diskant

603S3_SidebySide1_Layered 603S3_SidebySide2_Precision_Transparency Bowers-Wilkins-600-Series-S3-4
<
>

Det nya diskantelementet har en ny upphängning med en titanring och ett rör på baksidan som minskar kompression och förvrängning. I den golvstående 603 S3 är den ihopkopplad med ett nytt mellanregisterelement med B&W:s Continuum-membran, där upphängningen och magneten/spolen är hämtade från 700 S3-serien. Kondensatorerna i delningsfilter och basportar är också hämtade från 700-serien. Detsamma gäller för baselementets upphängning och magnet/spole.

Bowers & Wilkins 603 Series S3. Foto: Bowers & Wilkins

Det finns förresten ett nytt stativ för de två bokhyllemodellerna 606 S3 och 607 S3, och i övrigt är de grundläggande specifikationerna för den nya 600 S3-serien listade nedan.

Bowers & Wilkins 600 Series S3

606 S3. Foto: Bowers & Wilkins

603 S3 är den golvstående modellen i serien med två 16,5 cm baselement, ett 15 cm Continuum FST-mellanregister och den nya 25 mm titandiskanten. Priset för ett par är 26 000 kronor.

606 S3. Foto: Bowers & Wilkins

606 S3 är den större av de två bokhyllemodellerna. Titandiskanten är kombinerad med ett 16,5 cm Continuum bas/mellanregisterelement. Priset anges till 12 000 kronor för paret, plus eventuella FS-600 S3-stativ, som visas på bilden ovan. Priset för ett par är 3 500 kronor.

Den mindre 607 S3 har ett 13 cm Continuum bas/mellanregister och är förmodligen ännu bättre lämpad för hyllplacering. Den kostar 10 000 kronor för paret.

607 S3. Foto: Bowers & Wilkins

Den tidigare nämnda centerhögtalaren heter HTM6 och har förutom den nya titandiskanten även två 13 cm Continuum bas/mellanregisterelement. Priset är angivet till 9 000 kronor.

Foto: Bowers & Wilkins

Om du vill ha hemmabio, eller bara bättre djupbas, finns det tre subwoofers från B&W som heter ASW610XP, ASW610 och ASW608, som är anpassade till 600-serien.

Bowers & Wilkins 600 Series S3 kommer att finnas i butik inom kort.

Läs också Bowers & Wilkins: Den bästa stativhögtalaren under tiotusen? Jubileumsutgåvan av B&W 606 är ett rent nöje att lyssna på.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Nu kan du välja färg

Quad uppgraderar flaggskeppet.

Trådlös lyx från Frankrike

Epos växer

Färgglad Burmester-högtalare

Budgethögtalare från Q Acoustics

Ny högtalarserie från DALI

Ny generation med unik modell

Soundbar från Steinway

Nytt flaggskepp från Scansonic

"Rimliga" golvhögtalare från Raidho

Ny Bluetooth-högtalare från Bose som ser ut som en handväska

Ljud & Bild
Rulla till toppen