Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Billiga soundbar-högtalare från TCL

En ordentlig Atmos-soundbar med många högtalare för väldigt lite pengar. Och dessutom ett par ännu billigare modeller.
TCL TS8111

Efter en riktigt lyckad soundbar i form av Ray-Danz, även känd som TS9030, har TCL fått blodad tand och släpper flera nya modeller.

TCL TS8111 soundbar

TCL TS8111 har Dolby Atmos för att ge ett större surroundljud. Foto: TCL

”Maxat ljud och slimmad design” med TS8111

Med TS8111 vänder sig TCL sig till filmälskare som vill ha uppslukande hemmabio i sitt vardagsrum utan att ansluta klumpiga och skrymmande komponenter. Dolby Atmos-surroundljud med en känsla av ljud ovanifrån simuleras med hjälp av sex högtalarelement, varav två är placerade på toppen och riktar ljudet upp mot taket. TS8111 har ingen extern subwoofer utan två inbyggda baselement som återger de djupaste tonerna.

TS8111 använder digital ljudbehandling (DSP) för att simulera surroundljud. Även om detta i normala fall ger en ”sweetspot”, så att personen i mitten av soffan får det bästa surroundljudet, lovar TCL att TS8111 ger samma surroundkänsla var man än sitter i rummet.

TCL lovar i princip att vi ska få riktiga bioupplevelser, vilket nog är att ta i med tanke på att vi pratar om en soundbar för 3 000 kronor utan extern subwoofer. Men vi är nyfikna på hur bra det faktiskt låter. Musik kan strömmas trådlöst via Bluetooth.

Annons
TCL TS6110

TCL TS6110 är den billigaste modellen med extern subwoofer. Foto: TCL

TS6110 för mindre plånböcker

Om du vill lägga ännu mindre på en soundbar men ändå vill ha en extern subwoofer så har TCL svaret i form av TS6110. Här får du ett komplett paket för bara 2 000 kronor, inklusive HDMI-utgång med ljudretur från TV:n (HDMI ARC). Detta betyder helt enkelt att du får ut TV-ljudet från högtalaren genom en HDMI-kabel. När HDMI är inkopplat sätts högtalaren på automatiskt samtidigt som TV:n. Detta är dock inte unikt för TS6110, de flesta soundbar-högtalare har den här funktionen, inklusive den större TS8111.

Högtalarelementen är ovala för att få så mycket yta som möjligt utan att ta stor plats, och subwoofern ska ge extra tryck i basen. Även TS6110 har Bluetooth för musik.

TCL TS6100 lifestyle

Den aller billigste lydplanken fra TCL heter TS6100 og koster bare 1500 kroner. Foto: TCL

TS6100: billigast

Behöver du däremot inte subwoofern i TS6110 så kan du ta en titt på TS6100. Samma soundbar fast utan baslåda, för bara 1 500 kronor. En renodlad 2.0-kanalshögtalare som TCL lovar ska ge ett bättre ljud än du brukar få från TV:n. Även denna har trådlös Bluetooth.

Annons

Tillgänglighet och priser

Samtliga modeller kommer i mitten av november. Här är priserna en gång till:

TCL TS8111: 3 000 kr
TCL TS6110: 2 000 kr
TCL TS6100: 1 500 kr

Läs hela pressmeddelandet här

TCL TS6110

TCL TS8111 soundbar

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.