Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Audio Pro sätter fart på ljudet hos Koenigsegg

Trådlösa högtalare levererar ljud från ovan hos den svenska sportbilstillverkaren.

Skrivet av / 2023-04-14 - 11:45
Audio Pro sätter fart på ljudet hos Koenigsegg

Koenigsegg är förmodligen främst känt för sina mycket exklusiva superbilar, som tillverkas på specialbeställning för oljeshejker, oligarker och andra välbärgade motorentusiaster över hela världen. Företaget grundades 1994 av Christian von Koenigsegg, med ambitionen att skapa “världens bästa sportbil”.

Biltillverkaren utanför Ängelholm i Skåne tar också gärna hand om sina anställda, bland annat genom musik på jobbet. När Koenigsegg nyligen skulle uppgradera ljudet i sina lokaler kontaktade de svenska Audio Pro som har levererat ett trådlöst högtalarsystem.

Audio Pro och Koenigsegg

Vi blev förstås mycket smickrade av att bli kontaktade av ett bolag med deras renommé. För mig representerar Koenigsegg ”the best of the best” och visst är det fantastiskt att få vara en av deras leverantörer, även om det inte är som någon komponent i deras bilar. I alla fall inte än så länge, skrattar Jens Henriksson, CCO på Audio Pro.

Högtalarna installerade på Koenigsegg kommer från Audio Pros Business-sortiment, däribland högtalarna SP-3 och subwoofern SUB-3. Dessa kan installeras på samma elektriska skenor i taket som den vanliga kontorsbelysningen – vilket förenklar utplaceringen av högtalare runt om i lokalen. Strömmen hämtas direkt från de elektriska skenorna, medan ljudet spelas upp via Audio Pros eget Wi-Fi / Multirum-system.

Audio-Pro-Business-Koenigsegg-9 Audio-Pro-Business-Koenigsegg-8
<
>
Audio Pro SP-3 trådlösa högtalare kan monteras och placeras på strömskenan i taket. (Foto: Audio Pro)
Läs också Vad ger det bästa ljudet, Wi-Fi eller Bluetooth? Audio Pro har skapat en ny videoserie som förklarar varför du ska välja Wi-Fi i stället för Bluetooth.

Koenigsegg säger att de håller på att utöka sitt befintliga huvudkontor med en ny produktionshall, och troligen kommer de att planera för Audio Pros trådlösa ljud där också.

Mer info på https://www.audiopro.com/sv/audio-pro-business/

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Här är Sonos utmanare till Sonos Beam

Nya utomhushögtalare för sommarsäsongen

PMC sänker priset på ordentlig bas

Här är Lyngdorfs nya högtalare

Uppgradering av retrohögtalarna

Nu gör de högtalare också

Rulla till toppen