Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Yamaha CD-C603 CD-växlare

Tar fem CD-skivor och är smartare än förr.

Skrivet av / 2023-12-06 - 19:06
Yamaha CD-C603 CD-växlare

En gång i tiden, långt före streaming, var CD-växlare mycket populära. De kunde rymma allt från fem till femtio CD-skivor och spela upp dem i tur och ordning. De med störst kapacitet användes ofta på kaféer och restauranger, medan de mindre med plats för fem eller tio CD-skivor ofta användes i hemmet eller i bilen. Där CD-växlare var mycket vanliga.

CD-växlaren var en praktisk och enkel lösning, men den hade en nackdel. Musiken avbröts om man öppnade skivfacket för att byta CD.

Detta är inte längre fallet med den nya Yamaha CD-C603, som fortsätter att spela om du öppnar facket.

Foto: Yamaha

Spelaren öppnar hela skivfacket när man trycker på eject, så att man kan komma åt alla CD-skivor. En flytande laserpickup dämpar vibrationerna och man kan se vad som spelas på framsidans skärm.
Det finns också en optisk digital utgång för den som vill förbättra ljudkvaliteten med en DAC, och spelaren kan levereras med rackfästen för den som vill installera en CD-C603 på ett café eller en restaurang.

Spelaren kommer ihåg dina programmerade inställningar som ordning etc. även om man öppnar facket eller stänger av spelaren. Den spelar inte bara vanliga CD-skivor, utan hanterar även hemmagjorda CD-skivor i olika format. Till exempel MP3, WMA, FLAC, WAW och AAC, upp till 24-bit/96 kHz.

Genom att trycka på Pure Direct-knappen på framsidan stängs displayen och den optiska utgången av för att minska bruset. Lite för audiofiler med andra ord.

Yamaha CD-C603 kostar 7 490 kronor och finns tillgänglig nu.

TT-S303

Foto: Yamaha

Den nya skivspelaren från Yamaha måste också nämnas. Den är baserad på Vinyl 500 (TT-N503), men utan trådlös uppspelning med Yamahas MusicCast.

Däremot kommer den med en MM-pickup på ett avtagbart pickuphus, och har ett inbyggt phonosteg som kan kopplas till eller från, beroende på om man redan har ett phonosteg eller inte.

Spelaren har svart lack och kostar 6 490 kronor.

Läs också Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500 Yamaha har sin egen variant av trådlös avspelning – som fungerar över all förväntan.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Bygg din egen skivspelare från Clearaudio

DJ-look för vinylälskare

Japansk high-end i ren Klass A

Hi-Fi mässa i Stockholm

Se Brian Enos färgglada skivspelare

Läcker integrerad med 250 W

Moderna hifi-klassiker

Roon med helgalen musikstreamer

Yamaha-produkter blir Roon-godkända

Ljudet av 725 hk och 1420 watt

Anläggningen som ersätter soundbaren

Vackra rörförstärkare från Jadis

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen