TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Välj mellan mono och stereo

Gryphons jubileumsmodeller är någonting i hästväg!

Tiden går fort när man har roligt, är ungefär vad man kan läsa mellan raderna i Gryphons pressmeddelande – som även har en mer seriös underton.

Ända sedan starten 1991 har danska Gryphon byggt många spektakulära förstärkare. En av de kanske mest kända är Antileon som kom redan 1995.

Nu kommer det två jubileumsmodeller som heter Gryphon Antileon Anniversary och som finns i stereo- och mono-version.

För att fira att det har gått 25 år sedan den första Antileon-förstärkaren har Gryphons bara byggt 25 stereoversioner och 25 par monosteg, alla med en förgylld version av en grip på ovansidan.

Det är bara kosmetiska skillnader mellan Gryphon Antileon Anniversary och de vanliga versionerna av Antileon. Vilket betyder samma 2 x 150 watt uteffekt – i full klass A hela vägen – och strömreserver på 670 000 microfarad.

Förstärkarna är tillägnade minnet av Josef Riediger, som var Gryphon-distributör i Australien i 33 år och som avled i oktober i år.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.