Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Tidal ger högupplöst ljud till alla

Tidal kommer att erbjuda högupplöst ljud och Dolby Atmos till det lägsta priset.

Av / 2024-03-05 - 14:33
Tidal ger högupplöst ljud till alla

*Uppdaterad 6 mars kl. 10.00*

Nu är fallet bekräftat i Sverige.

Musikstreamingtjänsten Tidal har meddelat att man från och med den 10 april kommer att samla alla premiumfunktioner i ett enda abonnemang, till samma pris som det nuvarande basabonnemanget.

Efter detta datum kommer enskilda abonnenter inte längre att behöva välja mellan abonnemangen HiFi och HiFi Plus, utan kommer att kunna få tillgång till musik i alla kvaliteter, inklusive högupplöst och Dolby Atmos – naturligtvis reklamfritt – till priset av det mest prisvärda abonnemanget.

Läs också Tidal är klara för HD FLAC Tidal är klara med sex miljoner musikspår i högupplöst, förlustfritt FLAC-format. Och samtidigt meddelar att FLAC - och inte MQA - hädanefter kommer att vara det föredragna formatet på tjänsten.

Tidal och priser

Idag kostar Tidal HiFi 119 kronor, medan HiFi Plus för 199 kronor per månad ger tillgång till musik i ”högre kvalitet än CD”, samt rumsligt ljud med Dolby Atmos. Vi kommer att kunna strömma högupplöst musik för 119 kronor per månad från och med den 10 april.

Den nya prenumerationen kommer helt enkelt att heta Individual. Dessutom finns Family för upp till sex användare i samma hushåll och det mer prisvärda Student, för studenter med studieintyg. Priserna kommer att vara 189 kronor för Family och 49 kronor för Student.

Tidal har länge försvarat sitt dyrare HiFi Plus-abonnemang med monopol på MQA-formatet för högupplöst ljud. Men 2023 började de fasa ut MQA till förmån för det öppna FLAC-formatet. I december 2023 var Tidals katalog med rena FLAC-filer fyra gånger större än MQA-katalogen.

Med den nya förändringen i abonnemangen kommer Tidal inte längre att vara dyrare än sina konkurrenter Apple Music och Amazon Music, som båda erbjuder högupplöst musik utan extra kostnad.

Nu väntar vi bara på Spotify, som idag inte ens erbjuder förlustfri CD-kvalitet, utan insisterar på komprimerat stenåldersljud.

Läsa den amerikanska nyheten på Digitaltrends.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

Den här lilla lådan kan göra dina gamla B&O-högtalare "trådlösa"

Den ultimata förstärkaren

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen