TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tidal går all-in på HiFi

Nu får premiumkunder CD-kvalitet, medan befintliga HiFi-kunder får surroundformat, HD-kvalitet och ett gott samvete.

forfatter
Publicerad 2021-11-17 - 15:19

Sedan 2013 har streamingtjänsten Tidal erbjudit sina kunder att lyssna på musik i CD-kvalitet. Hittills har de tagit bra betalt för det: ett HiFi-abonnemang har kostat 199 kronor i månaden, medan standardabonnemanget Premium för 99 kronor bara har haft musik i 320 kbit/s AAC.

Från och med i dag får premiumkunderna dock kunna ljudkvaliteten uppgraderad till full CD-kvalitet för samma 99 kronor i månaden som tidigare. Tidal är alltså redo för priskriget inom hifi-streaming som har satts igång hos de flesta streamingtjänsterna. Tidal Premium byter alltså namn till Tidal HiFi.

Atmos och Sony 360

Nuvarande HiFi-kunder får också sitt abonnemang uppgraderat, till Tidal HiFi Plus. Det görs med vad Tidal kallar ”Innovative Audio Formats”. Förutom den så kallade Master-kvaliteten i form av HD-ljud i MQA-formatet som man hittills har kunnat lyssna på, kommer användarna att ha tillgång till rumsligt kodat ljud i formaten Dolby Atmos och Sony 360 Reality Audio. Bithastigheten på Tidal HiFi Plus blir ”upp till 9 216 kbit/s. Priset blir fortfarande 199 kronor i månaden.

Det finns även ett antal ”mjukare” förmåner med Plus-abonnemanget som implementeras 2022. De musiker som den enskilda användaren spelar mest får en större del av kakan när royalties betalas ut. Man kommer till och med att kunna följa hur ens egna lyssnarvanor påverkar sina favoritartister. Och självklart dela med sig av sitt goda samvete på sociala medier.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
McIntosh-luring Det finns många som drömmer om en fet McIntosh-rigg hemma i vardagsrummet, men den här produkten har en hemlighet inuti!
Stentuff jubileumsanläggning från Rotel Rotel firar med en kraftfull förstärkare och CD-spelare med DAC
Nya upplagor av Linns legendariska skivspelare Linn Selekt LP12 får en ny arm och pickup.
HiFi-ikoner byter ägare Riskkapitalbolaget Highlander Partners har förvärvat McIntosh Group, som även står bakom Sonus faber.
Radio för speciellt intresserade Ser bra ut med din McIntosh-anläggning.
Kolla! En skivspelare från Ikea! Ikea sätter musiken först med Obegränsad skivspelare, skrivbord och vilstol. I samarbete med Swedish House Mafia
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend