TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Technics SL-G700M2

Ny omvandlare, bättre strömförsörjning och Roon-stöd.

forfatter
Publicerad 2022-10-10 - 17:21

Den nya Technics SL-G700M2 är precis som sin föregångare en kombination av nätverksspelare och SACD-spelare. När vi testade spelarna 2019 blev vi minst sagt begeistrade. Det kan tänkas att vi blir igen om vi får in Technics SL-G700M2 för testning.

För här har Technics gjort flera förändringar som borde leda till ännu bättre ljud.

Digitalomvandlaren från AKM har ersatts med en ESS ES9026PRO, symmetriskt uppbyggd med en höger/vänster kanal på varje sida av kretsen, och ett diskret uppbyggt filter som sänker bruset ytterligare jämfört med föregångaren.

Foto: Technics

Technics använder något de kallar Coherent Processing. Vilket är en metod för att minimera amplitud- och fasvariationer under omvandlingsprocessen av PCM-signaler, upp till 192 kHz. Enligt Technics ska det städa upp processen och ge en ännu renare signal, vilket i sin tur ska ge större klarhet i ljudbilden.

En ny switchad strömförsörjning, lik den vi känner från high-end förstärkaren SU-R1000, arbetar vid 300 kHz vilket innebär att allt potentiellt brus är långt utanför området som kan påverka musiksignalen negativt.

Spelaren har också en form av aktiv brusreducering. Eventuellt brus elimineras närmast av en strömsignal där fasen är inverterad.

Foto: Technics

SL-G700M2 spelar inte bara CD-skivor och SACD-skivor. Den stöder också MQA-filer och MQA-CD-skivor. Samt WAV och AIFF upp till 384 kHz/32 bitar, FLAC och ALAC upp till 384 kHz/24 bitar och DSD upp till 11,2 MHz.

Den har också Inbyggd Google Chromecast, och man kan strömma med Apple AirPlay 2, över nätverket med Wi-Fi eller med Bluetooth.

Fysiskt är de enda ändringarna en ny USB-B-kontakt på baksidan. SL-G700M2 finns i butik under november.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Technics SL-G700

Ett konststycke

Technics SL-G700 kombinerer en sagolikt bra CD-spelare med en lika sagolik nätverksspelare.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Coolaste skivspelaren vi har testat Det eneste problemet med Audio-Technica jubileumspiller, er at du ikke får tak i den.
Fantastiskt välljudande streamingreceiver Receivern från Yamaha kan allt, ser ut som en miljon och låter fenomenalt bra.
lbpluss
Musikstreamern som spelar allt och driver dina hörlurar FiiO R7 är en stationär musikstreamer som kan det mesta. Tack vare Android-operativsystemet.
lbpluss
Tar bort knastret från dina skivor Vinylsamlare behöver en skivtvätt. Här är två.
lbpluss
Det bästa av två världar En CD-streamer är det smartaste sättet att kombinera CD-samlingen med streaming.
Följ Ljud & Bild