Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Technics SL-1210G kommer i svart

Technics SU-G700M2 blir mer dynamisk och får MC-ingång.

Den välljudande förstärkaren som vi testade för ganska så länge sedan kommer nu i en uppgraderad version som vi ser fram emot. På utsidan liknar SU-G700M2 – eller bara Mark II – SU-G700  som vi alltså har testat.

Men på insidan har den bland annat fått uppdaterade kretsar och strömförsörjning från flaggskeppet SU-R1000.

 

SU-G700M2

Den har fortfarande Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization) och LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) vilket minskar jitter och gör att förstärkaren hanterar variabla högtalarlaster bättre.

Annons

Strömförsörjningen är hämtad från SU-R1000 och har GaN-komponenter (Gallium-Nitride), FET-transistorer och Silicon Carbide-dioder (SiC). Den har också en MC-ingång för Moving Coil-pickuper, förutom MM-pickuper.

Technics hävdar att ljudet är mer dynamiskt och kontrollerat och att ljudbilden är större. Mindre förvrängning och bättre fokus, med förbättrad transparens, är resultatet av uppgraderingen till Mark II-versionen.

Förstärkaren kommer till butikerna i november och kostar 26 500 kronor.

Effekt:
70 W + 70 W (1 kHz, 0,5 % THD, 8 ohm 20 kHz LPF)
140 W + 140 W (1 kHz, 0,5 % THD, 4 ohm 20 kHz LPF)

SL-1210G

Annons

Den välkända skivspelaren är highend-versionen av SL-1200G, fast i helsvart version. Även tonarmsröret är svart, i övrigt är spelaren tekniskt identisk med SL-1200G. Samma kärnlösa motor med två rotorer som eliminerar cogging och magnesiumarmen är monterad på en solid plint i fyra lager aluminium och silikondämpning.

SL-1210G kommer också i november och kostar 45 000 kronor.

SB-G90M2

Technics släpper också golvhögtalaren SB-G90M2, som är en uppdaterad version av SB-G90 där Technics har förbättrat koaxialelementet med FEM-simuleringar och en fasplugg. Baselementen är dämpade med en inre platta och kabinettet har gjorts om för att dämpa resonanser och stående vågor. SB-G90M2 har också fått biwire-terminaler.

Högtalarna kostar 50 000 kronor per par och kommer i november/december 2021.

SB-G90M2

Annons

SB-C600E

Koaxialelementet i stativmodellen SB-C600E har fått samma behandling. Den går inte att köpa förrän i december, men vi vet redan att priset kommer blir 10 000 kronor per par.

 

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.