TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Technics SL-1210G kommer i svart

Technics SU-G700M2 blir mer dynamisk och får MC-ingång.

forfatter
Publicerad 2021-09-07 - 11:43

Den välljudande förstärkaren som vi testade för ganska så länge sedan kommer nu i en uppgraderad version som vi ser fram emot. På utsidan liknar SU-G700M2 – eller bara Mark II – SU-G700  som vi alltså har testat.

Men på insidan har den bland annat fått uppdaterade kretsar och strömförsörjning från flaggskeppet SU-R1000.

 

SU-G700M2

Den har fortfarande Technics JENO Engine (Jitter Elimination and Noise-Shaping Optimization) och LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) vilket minskar jitter och gör att förstärkaren hanterar variabla högtalarlaster bättre.

Strömförsörjningen är hämtad från SU-R1000 och har GaN-komponenter (Gallium-Nitride), FET-transistorer och Silicon Carbide-dioder (SiC). Den har också en MC-ingång för Moving Coil-pickuper, förutom MM-pickuper.

Technics hävdar att ljudet är mer dynamiskt och kontrollerat och att ljudbilden är större. Mindre förvrängning och bättre fokus, med förbättrad transparens, är resultatet av uppgraderingen till Mark II-versionen.

Förstärkaren kommer till butikerna i november och kostar 26 500 kronor.

Effekt:
70 W + 70 W (1 kHz, 0,5 % THD, 8 ohm 20 kHz LPF)
140 W + 140 W (1 kHz, 0,5 % THD, 4 ohm 20 kHz LPF)

SL-1210G

Den välkända skivspelaren är highend-versionen av SL-1200G, fast i helsvart version. Även tonarmsröret är svart, i övrigt är spelaren tekniskt identisk med SL-1200G. Samma kärnlösa motor med två rotorer som eliminerar cogging och magnesiumarmen är monterad på en solid plint i fyra lager aluminium och silikondämpning.

SL-1210G kommer också i november och kostar 45 000 kronor.

SB-G90M2

Technics släpper också golvhögtalaren SB-G90M2, som är en uppdaterad version av SB-G90 där Technics har förbättrat koaxialelementet med FEM-simuleringar och en fasplugg. Baselementen är dämpade med en inre platta och kabinettet har gjorts om för att dämpa resonanser och stående vågor. SB-G90M2 har också fått biwire-terminaler.

Högtalarna kostar 50 000 kronor per par och kommer i november/december 2021.

SB-G90M2

SB-C600E

Koaxialelementet i stativmodellen SB-C600E har fått samma behandling. Den går inte att köpa förrän i december, men vi vet redan att priset kommer blir 10 000 kronor per par.

 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
NAD 3020 - klassikern vi inte glömmer Den lilla NAD-förstärkaren skapade jubel. Ingen hade hört så bra ljud från en liten förstärkare som kostade så lite.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend