TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Teac UD-N701N och AP-701

Här är priserna på båda.

forfatter
Publicerad 2021-06-17 - 16:10

De två Teac-produkterna visades upp redan i mars i år och var planerade till i våras, men tillgången på komponenter har försenat produktionen. Men nu närmar sig lanseringen och i höst – förmodligen i september – kommer båda att finnas hos utvalda återförsäljare.

Den ena, AP-701, är en ren effektförstärkare baserad på Hypex Ncore-förstärkarmoduler, som levererar upp till 170 watt i 8 ohm.

Båda finns i silver och i en silkesmatt svart anodiserad design och har små rackhandtag på sidorna.

Den nya UD-701N är en förförstärkare med inbyggd digitalomvandlare, USB-ingång och nätverksanslutning. Det har TEAC:s nya diskret byggda ΔΣ, Delta Sigma-DAC, som stöder MQA, 22,5 MHz DSD och 32 bit/384 kHz PCM.

Även RDOT-NEO ((Refined Digital Output Technology NEO) stöds, som är en uppkonverteringsalgoritm där samplingsfrekvensen för PCM-signaler kan uppkonverteras två, fyra eller åtta gånger. Till max 384 kHz, för att sträcka ut frekvensresponsen över 20 kHz.

 

Liksom effektförstärkaren AP-701 är UD-701N byggd som två monokretsar – dual mono – och helbalansed från ingång till utgång.

Den har fyra digitala ingångar och två par analoga och stöder streaming från Spotify Connect, Tidal, Qobuz och TuneIn-nätradio, och den är naturligtvis Roon Ready.

UD-701N kan streama via Bluetooth, som även stöder både LDAC och aptX HD upp till 24 bit/48 kHz eller högupplösta musikfiler via nätverket som ansluter via ethernet på baksidan.

Observanta ögon ser att det finns två hörlursutgångar på framsidan, en vanlig och en fyra-stifts balanserad XLR-kontakt.

 

Det finns också en Teac HR Streamer-app, både för mobil och surfplatta, som stöder Open Home-protokollet och samlar musik över plattformar och streamingtjänster.

Priset anges till 40 000 kronor för UD-701N och 34 000 kronor för AP-701.

Läs också Teac får MQA-stöd Två flaggskeppsprodukter från Teac får fullt MQA-stöd: nätverksspelaren NT-505 och strömningsförstärkaren NR-7CD.
Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kraftfull förstärkare med strömning Kan fås med strömningsmodul och phono-steg.
Nya och bättre musikstreamers från Auralic Auralic Aries G1.1 och Altair G1.1 får uppdaterad estetik, bättre isolering och vibrationsdämpning samt stöder slutligen AirPlay 2.
Nu kan du designa din egen Burmester-stereo Det är tillåtet att drömma! Med Burmesters nya AR-app kan du själv plocka ihop en anläggning och se hur den skulle se ut i ditt eget hem.
Prisvärd entrébiljett till högupplöst ljud Strömning och ljudkvalitet går hand i hand med Wiim Mini, som är ett lätt sätt att strömma högupplöst på.
Prisbelönt RIAA i ny upplaga Verteres skivspelarförstärkare har kommit i en uppdaterad version, kallad Phono-1 MKII L
Det bästa köpet i klassen Pro-Ject Debut Pro firar företagets 30-årsjubileum med stil och finess.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend