Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Teac UD-N701N och AP-701

Här är priserna på båda.

De två Teac-produkterna visades upp redan i mars i år och var planerade till i våras, men tillgången på komponenter har försenat produktionen. Men nu närmar sig lanseringen och i höst – förmodligen i september – kommer båda att finnas hos utvalda återförsäljare.

Den ena, AP-701, är en ren effektförstärkare baserad på Hypex Ncore-förstärkarmoduler, som levererar upp till 170 watt i 8 ohm.

Båda finns i silver och i en silkesmatt svart anodiserad design och har små rackhandtag på sidorna.

Den nya UD-701N är en förförstärkare med inbyggd digitalomvandlare, USB-ingång och nätverksanslutning. Det har TEAC:s nya diskret byggda ΔΣ, Delta Sigma-DAC, som stöder MQA, 22,5 MHz DSD och 32 bit/384 kHz PCM.

Annons

Även RDOT-NEO ((Refined Digital Output Technology NEO) stöds, som är en uppkonverteringsalgoritm där samplingsfrekvensen för PCM-signaler kan uppkonverteras två, fyra eller åtta gånger. Till max 384 kHz, för att sträcka ut frekvensresponsen över 20 kHz.

 

Liksom effektförstärkaren AP-701 är UD-701N byggd som två monokretsar – dual mono – och helbalansed från ingång till utgång.

Den har fyra digitala ingångar och två par analoga och stöder streaming från Spotify Connect, Tidal, Qobuz och TuneIn-nätradio, och den är naturligtvis Roon Ready.

Annons

UD-701N kan streama via Bluetooth, som även stöder både LDAC och aptX HD upp till 24 bit/48 kHz eller högupplösta musikfiler via nätverket som ansluter via ethernet på baksidan.

Observanta ögon ser att det finns två hörlursutgångar på framsidan, en vanlig och en fyra-stifts balanserad XLR-kontakt.

 

Annons

Det finns också en Teac HR Streamer-app, både för mobil och surfplatta, som stöder Open Home-protokollet och samlar musik över plattformar och streamingtjänster.

Priset anges till 40 000 kronor för UD-701N och 34 000 kronor för AP-701.

Teac får MQA-stöd Två flaggskeppsprodukter från Teac får fullt MQA-stöd: nätverksspelaren NT-505 och strömningsförstärkaren NR-7CD.

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Här är priserna på båda.

Här är priserna på båda.

Här är priserna på båda.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.