Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Teac UD-N701N och AP-701

Här är priserna på båda.

Av / 2021-06-17 - 16:10
Teac UD-N701N och AP-701

De två Teac-produkterna visades upp redan i mars i år och var planerade till i våras, men tillgången på komponenter har försenat produktionen. Men nu närmar sig lanseringen och i höst – förmodligen i september – kommer båda att finnas hos utvalda återförsäljare.

Den ena, AP-701, är en ren effektförstärkare baserad på Hypex Ncore-förstärkarmoduler, som levererar upp till 170 watt i 8 ohm.

Båda finns i silver och i en silkesmatt svart anodiserad design och har små rackhandtag på sidorna.

Den nya UD-701N är en förförstärkare med inbyggd digitalomvandlare, USB-ingång och nätverksanslutning. Det har TEAC:s nya diskret byggda ΔΣ, Delta Sigma-DAC, som stöder MQA, 22,5 MHz DSD och 32 bit/384 kHz PCM.

Även RDOT-NEO ((Refined Digital Output Technology NEO) stöds, som är en uppkonverteringsalgoritm där samplingsfrekvensen för PCM-signaler kan uppkonverteras två, fyra eller åtta gånger. Till max 384 kHz, för att sträcka ut frekvensresponsen över 20 kHz.

 

Liksom effektförstärkaren AP-701 är UD-701N byggd som två monokretsar – dual mono – och helbalansed från ingång till utgång.

Den har fyra digitala ingångar och två par analoga och stöder streaming från Spotify Connect, Tidal, Qobuz och TuneIn-nätradio, och den är naturligtvis Roon Ready.

UD-701N kan streama via Bluetooth, som även stöder både LDAC och aptX HD upp till 24 bit/48 kHz eller högupplösta musikfiler via nätverket som ansluter via ethernet på baksidan.

Observanta ögon ser att det finns två hörlursutgångar på framsidan, en vanlig och en fyra-stifts balanserad XLR-kontakt.

 

Det finns också en Teac HR Streamer-app, både för mobil och surfplatta, som stöder Open Home-protokollet och samlar musik över plattformar och streamingtjänster.

Priset anges till 40 000 kronor för UD-701N och 34 000 kronor för AP-701.

Läs också Teac får MQA-stöd Två flaggskeppsprodukter från Teac får fullt MQA-stöd: nätverksspelaren NT-505 och strömningsförstärkaren NR-7CD.
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Billigare streaming från Auralic

Ny och bättre förstärkare från Cambridge Audio

Goldmund effektförstärkare: Fråga bara inte om priset...

En förstärkare för drömmare

Vinyl sätter nytt rekord

Komplett anläggning i retrostil

Skivspelare med plug and play

Nya råskinn från schweiziska Soulution

När hifi var en livsstil

Något unikt för din skivsamling

Äntligen en prisvärd Roon-streamer!

En DAC i samurajernas fotspår?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen